#23 blir 22

2023-04-02 fyller Edvin Jönsson 22 år. Edvin har spelat sedan U13 och amerikansk fotboll har varit en stor del av hans liv även före det att han började spela pga av hans familj som är involverad i sporten. Som spelare har han fått vara med om mycket Dukes, Friday Night Lights, Brett Cooper All American Bowl i Dallas, JEM silver i Bologna, EM silver i Malmö, Champions League, SM silver och SM Guld med Black Knights.

Från Vänster, Sebastian Nilsson DÄ, Edvin Jönsson,Cewin Eriksson, Rikard Carlsson, Filip Wetterberg, Johan Stål, Nedre raden fr vänster Jesper Lindeus och Johannes Lindeus efter EM semifinalvinsten borta mot Finland 2021

Träning och helst mycket träning är en viktig och naturlig del i Edvins uppväxt och framgång. Han må gå sin egen väg många gånger men tränar hårt och förbereder sig väl inte minst i gymmet där han gör fler timmar än de flesta.

Edvin är vårt nya tillskott till RB sidan. Det är svårt att hitta en bättre atlet och en person som brinner för fotbollen lika mycket som han gör, en atlet som inte låter någon stoppa han för att han ska nå målen som är framför han oavsett vilken sida av bollen han spelar. Nu har Black Knights turen att ha honom på den offensiva sidan också, håll ögonen öppna för denna spelare.

Sepehr Mohammadi, Running back Coach
Edvin Jönsson på Behrn Arena

Under sina ungdomsår så spelade han många olika positioner men som U19 och seniorspelare i ÖBK, JLL och HLL har det blivit som linebacker tillsammans med sin bror Filip där de tillsammans med övriga spelare såsom Filip Roth, Rikard Carlsson, Josh Murphy, Johan Lindahl, Eric Murphy varit Black Knights starkaste position de senaste åren.

Edvin är den större och starkare Jönsson i familjeklanen. Hans atletism och fysik ger honom förmågan att bidra i alla aspekter av sporten och hans aggressivitet på planen gör honom till naturkraft att respektera. Som en naturlig hybrid så har Edvin möjligheten att bidra på flera positioner så bli inte förvånad om ni ser honom på olika positioner under säsongen.

Filip Jönsson, Linebacker Coach och äldre bror

Filip Jönsson #33 Linebacker Coach. Pappa Majs HC, Edvin Jönsson#23
Tillsammans som är vår partner och en viktig sådan under våra hemmamatcher då de har både rrestaurangen och puben öppen. I restaurangen kommer de att servera en GAMEDAY meny och i puben finns det mesta att dricka.