Rikard Carlsson Linebacker 2023

Jag ser fram emot att ha Rikard tillbaka på planen. Förra årets skada innebar att vi inte hade Rikard med oss under året, vilket försvagade oss rejält. Men i år är han tillbaka! Rikard är en nyckelspelare, och ledare i vårt försvar. En trygg och erfaren spelare i vårt system, och en person som vi kan plug and play varsomhelst på planen.

Filip Jönsson, linebacker coach
Rikard Carlsson är tillbaka och är en nyckelspelare på defense.

Vi är glada över att Rikard återhämtat sig efter sin skada som han ådrog sig första matchen 2022. Rikard är oerhört duktig OLB som med sin snabbhet och storlek täcker stora ytor. Rikard passar bra in vårat system, och kommer att vara nyckelspelare för oss under 2023 i Superserien och Scandinavian Cup.

I artikelserien om X och O som omhanndlar defensiva personalgrupper beskrivs Rikard som kanske Sveriges bästa hybridspelare, dvs en som kan spela rollen som LB mot springspel, men samtidigt är tillräckligt snabb och rörlig för att kunna täcka en passningsmottagare.

Rikard Carlsson #32 på landslagsuppdrag med coacher och spelare från ÖBK. Från Vänster Sebastian Nilsson, Edvin Jönsson, Cewin Eriksson, Rikard Carlsson, Filip Wetterberg, Johan Stål. På nedre raden brödern Jesper och Johannes Lindeus
Örebroprten är en viktig partner i vårt partnernätverk 2023