Amerikansk Fotboll

Är du intresserad av att testa på amerikansk fotboll? Vi söker alltid efter nya medlemmar och spelare och har ett lag för alla erfarenhetsnivåer, åldrar, kön och kroppstyper!

Det finns otroligt många människor som länge funderat på att testa vår sport. Kanske är det för att man tröttnat på sin gamla sport eller aldrig varit intresserad av sport över huvud taget tidigare. Kanske är det för att man inte hittat en sport som passar en lite större kroppshydda? Det finns dock många som inte vågar testa på amerikansk fotboll av rädsla för att man inte vet vad det är eller vad man behöver köpa för slags skydd. Här vill vi ge dig en guideline för hur du ska gå till väga om du vill börja spela med Black Knights:

Du är under 13 år gammal
Då är U11/U13 laget för dig – tjej som kille! Här leker vi amerikansk fotboll. Alla skydd som behövs, axelskydd och hjälm, finns att hyra för 600 kr per säsong, tandskydd finns att köpa till självkostnadspris hos föreningen. Det kan dock vara bra att köpa till lite extraskydd i form av höftskydd, svanskoteskydd, lårskydd och knäskydd. Dessa går att köpa i alla varianter på t.ex www.contactsports.se.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till de ansvariga lagledarna => borjaspela@blackknights.eu

Du är under 15 år gammal men äldre än 13 år
Då är U15 laget för dig – tjej som kille! Här börjar vi utveckla våra amerikanska fotbollsspelare såväl fysiskt som taktiskt. Vi lägger grunden för hur man blir stor och stark för din position i gymmet och på planen och lär oss mycket om att samarbeta i lag och jobba mot gemensamt uppsatta mål – tillsammans. Alla skydd som behövs, axelskydd och hjälm, finns att hyra för 600 kr per säsong, tandskydd finns att köpa till självkostnadspris hos föreningen. Det kan dock vara bra att köpa till lite extraskydd i form av höftskydd, svanskoteskydd, lårskydd och knäskydd. Dessa går att köpa i alla varianter på t.ex www.contactsports.se.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till de ansvariga lagledarna => borjaspela@blackknights.eu

Du är under 17 år gammal men äldre än 15 år
Då är U17 laget för dig – tjej som kille! Här fokuseras träningen på det taktiska kunnandet och den fysiska delen slipas till under en tid då många unga människor har som allra bäst förutsättningar att bygga upp sina kroppar. Alla skydd som behövs, axelskydd och hjälm, finns att hyra för 600 kr per säsong, tandskydd finns att köpa till självkostnadspris hos föreningen. Det kan dock vara bra att köpa till lite extraskydd i form av höftskydd, svanskoteskydd, lårskydd och knäskydd. Dessa går att köpa i alla varianter på t.ex www.contactsports.se.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till de ansvariga lagledarna => borjaspela@blackknights.eu

Du är under 19 år gammal men äldre än 17 år
Då är U19 laget för dig. Här förbereder vi våra juniorer för spel i Superserien, i landslag eller på college i USA. Vår importcoach och våra professionella importspelare har ett nära samarbete med dessa spelare för att lära dem vad som krävs för att lyckas i USA eller på elitnivå i Sverige. Alla skydd som behövs, axelskydd och hjälm, finns att hyra för 800 kr per säsong, tandskydd finns att köpa till självkostnadspris hos föreningen. Det kan dock vara bra att köpa till lite extraskydd i form av höftskydd, svanskoteskydd, lårskydd och knäskydd. Dessa går att köpa i alla varianter på t.ex www.contactsports.se.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till de ansvariga lagledarna => borjaspela@blackknights.eu

Du är över 16 år och tjej
Då är Damlaget något för dig! Här behövs ingen tidigare erfarenhet och nivån på spelarna är mycket varierad, från nybörjare till landslagsspelare. Damlaget har en mycket kompetent stab av tränare och söker ständigt efter nya spelare. Laget har som mål att utmana senare årens guldmedaljörer Stockholm Mean Machines om SM-guldet. Alla skydd som behövs, axelskydd och hjälm, finns att hyra för 800 kr per säsong, tandskydd finns att köpa till självkostnadspris hos föreningen. Det kan dock vara bra att köpa till lite extraskydd i form av höftskydd, svanskoteskydd, lårskydd och knäskydd. Dessa går att köpa i alla varianter på t.ex www.contactsports.se.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till borjaspela@blackknights.eu

Du är över 18 år och kille
Då är Herrlaget något för dig! Truppen är uppdelad i två lag – ett Utvecklingslag och ett Elitlag och består av sammanlagt ca 60 licensierade spelare. I utvecklingslaget är alla välkomna och här ligger fokus på att utbilda individuella spelare som är senior-rookies eller som ännu inte är redo för spel på elitnivå i Superserien. Spelare kan gå fritt mellan Utvecklingslaget och Elitlaget i båda riktningar, dvs spelare i Elitlaget som får lite speltid kan spela och träna med Utvecklingslaget, och spelare som gör bra ifrån sig och anses redo kan flyttas från Utvecklingslaget till Elitlaget.

I Elitlaget är satsningen att alltid utmana om SM-guldet solklar. Här tränar spelarna 8-14 pass i veckan uppdelat på gymträning (styrka, rörlighet, kondition, återhämtning etc.), filmanalys, lagträning med mera. Spelare rekryteras med fördel främst från juniorleden, sedan spetsas truppen med talangfulla svenska spelare från andra klubbar och duktiga professionella spelare från övriga delar av världen.

Vill du veta mer om hur du kommer igång? Skicka ett mejl till borjaspela@blackknights.eu