Kometkarriär

Filip är en atletisk kille som gör allt rätt i både kost och träning. Han disciplin är hans absoluta styrka och har bidragit till hans stora utveckling på planen. Hans inre lugn och analytiska förmåga kommer ta honom långt. Som person är han otroligt lättcoachad. Allt jag säger tar Filip åt sig som en svamp och han hungrar alltid efter mer. Hans snabbhet jagar ner de flesta. I JLL för något år sedan hade han snabbast resultat på 40 y dash.

Filip Jönsson LB Coach

Som första års spelare 2021 var han en av få som under vinterns försäsongsträningar i snö, kyla, regn och snålblåst tränade träget varje vecka med U17 samtidigt som herrlaget. De var 2-7 personer som tränade varje vecka truts att de var så få och alla var nya till sporten. De nötte på med teknikträning utifrån olika positioner. De var alla 17 år det året. De körde sina övningar i ett hörn oftast nära oss gubbar runt herrlaget och man såg deras utveckling från vecka till vecka och kunde inte annat än imponeras av deras envishet och målmedvetenhet. Vi hade inget U17 2021 utan jag tror att de spelade U19 med Tyresö Royal Crowns med våra U19 killar.

Två av dessa envisa rackare från U17 som tränade på hela året utan att ha ett lag blev 18 år 2022 och var med herrlaget under försäsong och hela säsongen i Superserien, Champions League och sedan även juniolandslaget där han blev uttagen till JEM truppen. Filip Roth som är en av dessa spelare gjorde en enastående kometkarriär i vår sport. Visst vi är en liten sport men detta möjliggjordes tack vare Filips unika envishet, hårda träning samt fysiska förmågor. Killen är snabb och stark som få. På juniorlandslagets fystester scorade han i absoluta toppskiktet vilket höjde många ögonbryn som undrade var kom den killen ifrån. Att Filip stod där som starter i JEM 2022 i Österrike förvånade ingen av oss var nära honom.

Filip Roth på jakt efter Matthew Retzlaf 2022 på Zinken. I bakgrunden Trevor Vasey och Johan Stål.

Under herrlagets tester så var Filip snabbast av alla (Jesper och Johannes Lindeus var inte helt nöjda) och mest explosiv. Filip besitter grymma atletiska förmågor, är oerhört ödmjuk, målmedveten och disciplinerad. Killen är fortfarande junior men är en självklar starter som linebacker.

Filip Roth är stor talang en grym atlet som det ska bli oerhört spännande att följa kommande år.

Micael Jönsson HC