Styrelsen 2023: Filip Jönsson

På årsmötet i december var det flera i styrelsen som efter flera års engagemang valde att inte ställa upp för omval, vilket bidrog till att engagerade medlemmar valde att kliva fram och ställa upp för nyval. Vi tog pulsen på nya styrelsen med 4 snabba frågor. Först ut är Filip Jönsson.

Filip Jönsson, ordinarie ledamot

Filip är 32 år och bor i Adolfsberg tillsammans med frun Linn. Till vardags arbetar han som managementkonsult inom styr och samverkan mot IT hos ”På i Sverige AB” i Danderyd strax utanför Stockholm. Utanför arbete och fotboll älskar han att spendera tid på gymmet och motionera så mycket han hinner med. Han nördar gärna ner sig i poddar och böcker inom olika kategorier av historiska händelser. I Black Knights är han ordinarie ledamot i styrelsen med ansvar över herrverksamheten samt i klubbens omtag och satsning gällande partnerarbetet. Han jobbar även i gruppen som nyligen lanserat en app för klubbens medlemmar.

Filip, vart började din resa inom Svensk Amerikansk fotboll?

Jag kom i kontakt med Amerikansk fotboll redan när jag föddes då min far, Micael Jönsson, var en av de som var med och grundade klubben. Jag själv provade sporten första gången 2002 på en prova-på-dag i Storstenshöjden då ÖBK var där och lånade ut skydd och hjälm för att visa tacklingsövningar. Blev förälskad i sporten redan då och började samma år.

Att investera tid och energi på ideell verksamhet kräver engagemang. Vad skapar engagemang hos dig?

För mig handlar det om delaktighet, utveckling och syfte. Jag älskar att arbeta med saker som ger värde till någon mer än mig själv, att se till att som grupp arbeta för att utvecklas och nå mål, det tycker jag är häftigt. När man arbetar som en grupp så inser man att allt inte handlar om en själv, och det skapar ett syfte som är större än sig själv. Då är det lätt att engagera sig när det går bra, och svårt att ge upp när det är tufft, men det är just charmen med att arbeta som grupp.

De senaste åren har varit utmanande för föreningssverige, med en coronapandemi som har inneburit restriktioner och begränsningar både när det kommer till att delta i träningar och publiknärvaro på elitmatcher. Som nyinvald i styrelsen, hur ser du på vad klubben behöver fokusera på?

På kort sikt måste vi prioritera att stärka vår ekonomi. Pengar är inte allt, men utan pengar kan vi inte utveckla vår verksamhet och på bästa sätt stötta våra lag och medlemmar mot sina mål. Så därav är prio att skapa affärsvärde för våra befintliga och nya sponsorer för att promota deras investering i vår verksamhet, vi önskar skapa en WIN-WIN situation i allas åtaganden.

På lång sikt vill jag fokusera på att etablera ungdomsverksamheten. De senaste åren har sporten upplevt en decline bland ungdomar i alla åldrar i våra lag. Jag önskar forma en klubb där barn och ungdomar trivs och kan utvecklas så länge de önskar inom sporten. Lag i alla åldrar är målet, förhoppningsvis även ett flicklag i framtiden. För att få till detta behöver vi bli fler coacher vilket vi jobbar hårt med.

Avslutningsvis Filip, vad ser du fram emot inför 2023?

För 2023 ser jag fram emot ett lyckligt, fridfullt och utvecklade år för mig, min familj och min omvärld.