Match om allt… och inget

Örebro är påväg uppåt. Förra helgen på soliga Behrn Arena vann man enkelt mot återvändande Kristianstad Predators. En behövlig seger både för slutspelsbilden och moralen i laget.

Förra matchen mot Kristianstad var fantastisk att vara med om. Vi har jobbat hårt hela avsäsongen, försäsongen och under säsongen och att se allt komma ihop var en ljuv känsla. Vi vill bygga vidare på den här vinsten och fortsätta växa och bli bättre som ett lag. Vi är inte nöjda.

HC Sam Eisenstadt

Med vinsten är Örebro nästan i hamn för slutspel. Med tre omgångar, och två matcher för Örebro kvar, kan man teknisk sett (dock osannolikt) missa slutspel. Örebro har en fjärdeplats för tillfället, men har bara en vinst mer än dem fyra lagen under. Det enda sättet att 100% säkra fjärdeplatsen är att vinna båda kommande matcherna, vilket inte är lätt för helgens match är mot ärkerivalen och serieettan Carlstad Crusaders på bortaplan.

Ärkerival (substantiv): den främste, störste rivalen.

Örebro Black Knights och Carlstad Crusaders har länge varit ärkerivaler men inför helgens match så finns det två olika motiv att vilja vinna.

Örebro letar att säkra sin slutspelsplats för säsongen. Med en vinst mot Carlstad eller AIK har man säkrat slutspelsplats, men fortfarande osäkert om man får kvartsfinal på hemmaplan eller bortaplan. Skulle man vinna båda matcherna har man 100% säkrat fjärdeplats och kvartsfinal på hemmaplan. Mycket beror också på resterande lag under Örebro hur deras resultat slutar.

För Carlstad handlar matchen enbart om en sak… revansch. Carlstad har 100% säkrat förstaplats i tabellen, och matchen mot Örebro är deras sista innan lång vila inför slutspel. Vid förlust kommer inte deras placering påverkas då dem vunnit båda sina matcher mot Stockholm och Tyresö, vilket betyder att skulle Carlstad få samma vinster/förluster som Tyresö eller Stockholm skulle Carlstad pga sina vinster mot dem ändå inneha förstaplatsen. Vad som står på spel för dem dock, är att vinna mot Örebro för första gången sen Örebro slog ut Carlstad från slutspelsbilden 2023, som var första gången på 25 år(!) Carlstad missat slutspel i Superserien. Det är också första gången Carlstad möter Örebro på nya Sola Arena, så denna match är viktig på andra sätt än för Superseriens ställning.

Carlstad har bevisat att de är laget att slå, fantastiska hemmaodlade och importspelare, mycket solida upplägg. Vi är väldigt glada över möjligheten att gå och tävla mot dem denna söndag.

HC Sam Eisenstadt

STARTERS ÖREBRO BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Albin Adolfsson
OL – Sam Potter
OL – Samuel Schmidt
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Johannes Lindéus
WR – Jesper Lindéus
WR – Elliot Hammar
WR – Teodor Vanberg

Defense
DL – Valdemar Domfor
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Niklas Persson Ghylfe
LB – Filip Roth
LB – Edvin Jönsson
DB – Rikard Carlsson
DB – Warren Bwanika
DB – Philip Batista Gröndahl
DB – Eric Murphy
DB – Leo Lindqvist

Skador
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Jonas Mendoza – Blindtarm (ute)
Filip Korhonen – Knä (ute)
Ville Bjuremar – Axel (ute)
Nasim Shaverdian – Knä (Ute)
Victor Lindberg – Hamstring (ute)
Rasmus Brolin – Knä (ute)
Oliver Nilsson – Hamstring (Ute)

Matchen spelar söndag 26e Maj på Sola Arena i Karlstad. Avspark 15.00

Kan man inte ta sig till Karlstad kan man se matchen på SWE3Play.se.

Man kan även se matchen hos nån av våra partners KAPPA BAR eller STRIKER som kommer visa matchen.