Vinna eller kanske försvinna

Efter helgens tunga förlust mot serieledaren Carlstad Crusaders är det dags för grundsäsongens sista match för Örebro Black Knights mot AIK på Bergshamra IP lördag den 1 juni klockan 14.00.

Örebro föll tungt mot Carlstad med 28 – 0 i slutsiffra (7 – 0 i halvlek). En match som trots slutsiffran var jämn men missade chanser från Örebro gav inga poäng på tavlan. Med den förlusten så hänger slutspels hoppet på en skör tråd.

Förra matchen visade vi mycket positivt, vårt försvar spelade riktigt bra för det mesta, vi har verkligen trappat upp det på specialteams som gjort ett par turnovers, och anfallet flyttade bollen konsekvent. Vårt anfall kommer att fortsätta jobba på att avsluta i den redzone, men heder till Carlstads försvar, de är en väldigt bra grupp. Vi kommer att fortsätta att lära oss, växa och bli bättre av detta.

HC Sam Eisenstadt

Örebro spelar sin sista grundspelsmatch mot AIK på lördag. Vinner man Örebro har man säkrat slutspelsplats och kvartsfinal på hemmaplan. Skulle Örebro däremot förlora, då krävs det att Kristianstad Predators vinner mot Limhamn Griffins i en ”Skånsk final” för att Örebro ska vara kvar i slutspelet överhuvudtaget, dock kommer man hamna antingen på en femte- eller sjätteplats i tabellen, beroende på vinnaren mellan Oslo Vikings och AIK i nästa veckas möte. Vinner Oslo mot AIK hamnar Örebro på en sjätteplats och möter tabell trean (Stockholm mean machines eller Tyresö Royal Crowns), men vinner AIK hamnar Örebro på en femteplats i tabellen och får då möta AIK i kvartsfinal på bortaplan.

Tabellen inför veckans matcher, med Örebro på en fjärdeplats. Från: Superserien.se

Helgens motstånd AIK (tidigare STU Northside Bulls) har aldrig spelat Superserien under nya namnet, men STU (en sammanslagning av Solna och Täby en gång i tiden) är inte obekanta till Superserien. Som STU spelade man i superserien mellan 2008 och 2016. 2019 valde man att ansöka om att få bli av AIK, som röstades fram och godkändes. 2022 och 2023 har AIK spelat division 1 och visat sig starka som topplag där.

2024 har AIK kämpat hårt, man inledde men en förlust med ett enstaka poäng mot Kristianstad men studsade upp sig och vann en jämn kamp veckan efter mot Limhamn, som veckan innan hade vunnit mot Örebro. Sedan den vinsten har AIK haft det svårt när man fått möta samtliga 3 topplag i tabellen Carlstad, Tyresö och Stockholm, där AIK gick på förlust. Så för AIK är detta en viktig match också, för utan vinst denna eller nästa match åker man ut ur slutspelet.

Den här matchen möter vi AIK, i en match som har tunga slutspelskonsekvenser. Vi fokuserar på att vara det bästa vi kan vara den här veckan som lag och vi ser fram emot möjligheten att tävla mot AIK. De har talangfulla spelare och har visat några lovande saker den här säsongen. Det borde bli en bra match på lördag.

HC Sam Eisenstadt

Matchen ses live på Lördag den 1 juni på Bergshamra IP 14.00.
Man kan även se matchen live på swe3play.se
Våra partners KAPPA BAR och STRIKER visar alla våra bortamatcher också!

STARTERS ÖREBRO BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Albin Adolfsson
OL – Sam Potter
OL – Max Friberg
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Johannes Lindéus
WR – Jesper Lindéus
WR – Anton Enkvist
WR – Armin Van As

Defense
DL – Niklas Persson Ghylfe
DL – Alex Lindahl
DL – Martin Jäppinen
DL – Carl Eklund
LB – Jonas Mendoza
LB – Edvin Jönsson
DB – Rikard Carlsson
DB – Jonathan Armendariz
DB – Cewin Eriksson
DB – Eric Murphy
DB – Edward Anshelm

Skador
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Filip Korhonen – Knä (ute)
Nasim Shaverdian – Knä (Ute)
Victor Lindberg – Hamstring (ute)
Rasmus Brolin – Knä (ute)
Lewis Minns – Knä (ute)