Brittiska Lewis Minns förstärker defense!

Nu står det klart att Black Knights värvar defensiva linjemannen Lewis Minns från Storbritannien.

Den 188 cm långa och 113 kg tunga Minns kommer närmast från Solent Thrashers i Southhampton, Storbritannien. Där har Minns spelat i 10 av sina 11 säsonger och var även med och vann Storbritanniens division 1 mästerskap 2019. Han ha blivit utsedd till MVP defense hos Thrashers 2018 och 2022, och även varit lagkapten säsongerna 2022 och 2023.

Jag älskar passionen jag har hört från huvudtränaren [Sam Eisenstadt] och visionen han har för laget i år. Jag har alltid haft det personliga målet att spela fotboll utanför Storbritannien och nu har det blivit en verklighet som jag inte kan vänta på att få uppleva!

Lewis Minns
Foto: Jason Brown

Headcoach Sam Eisenstadt lägger stor vikt på personen under skydden, och ser fram emot att ha Minns med i truppen.

Vi är taggade att ha Lewis med oss denna säsong. Han ser fram emot att spela i konkurrenskraftiga superserien. Han är snabb av bollen och en väldigt bra passrusher. Han försöker även alltid att växa och bli en bättre spelare. Det är en stor egenskap jag letar efter I spelare och jag tror han kommer bidra mycket i att bygga en stark kultur denna säsong.

HC Sam Eisenstadt
Foto: Jason Brown

Minns säger själv att hans kärlek och passion för sporten är en källa till vad han kan bidra till kulturen i laget.

Jag älskar amerikansk fotboll och har alltid visat passion på planen. Jag visar stolthet I hårt arbete och insats under varje del av spelet vare sig det på träning, i klassrummet och viktigast på matchdag. Jag har alltid sett på sporten som ultra konkurrenskraftig sport där jag konstant letar efter förbättringar inte bara för mig själv men andra runt mig. För i grunden är amerikansk fotboll en lagsport.

Lewis Minns

Vi välkomnar Lewis till Örebro och Black Knights!
Vi ses på Behrn Arena!