LB Rikard Carlsson förlänger!

Den defensiva obelisken Rickard Carlsson fortsätter sin resa som en grundpelare i Örebro Black Knights.

Rikard återvände under 2023 till planen efter drabbats av knäskada första matchen säsongen 2022. Den allt så hybrida linebackern var igen en viktig kugge i maskinen som är Black Knights defense. Headcoach Sam Eisenstadt är väldigt glad över att Rikard fortsätter 2024.

”We are looking forward to having Rikard join us again in 2024. He is a great football player that has size, speed, and instincts. A great aspect of Rikard is he is a true competitor. He loves competing and he always gives his best effort. Most importantly, he is a great teammate who always puts the Team first and leads by example.” – HC Sam Eisenstadt

Rikard kan alltid ses med glad min på planen! Bild: Jonas Domfors

Utöver att återvända till planen med Black Knights återvända Rikard även till herrlandslaget. Rikard var del av truppen som spelade mot Finland i EM-semifinalen i augusti och även EM-bronsmatchen mot Italien i oktober.

Rikard i EM-bronsmatchen mot Italien. Bild: Jonas Domfors

Mariestadssonen började sin fotbollsresa i Skövde Duke och har även hunnit spela med både Tyresö Royal Crowns och Black Knights U19. 2020 debuterade han i superserien med Black Knights och gjort stor påverkan sedan dess. Till vardags studier Rikard Statsvetenskap på Örebro Universitet.

Vi är glada att ha Rikard med i årets trupp och kan förvänta oss höra hans namn på Behrn Arena ofta!