Raketen Nasim förstärker defense!

Första ”nya” tillskottet 2024 till Black Knights blir defensiva backen Nasim Shaverdian!

Helsinborgssonen kommer närmast från spel med Ystad Rockets men kunde via farmaravtalet mellan Rockets och Black Knights spela med Örebro 2023. Han imponerade på coacherna så pass att man under hösten påbörjade diskussioner om att komma och spela i Örebro 2024.

”Nasim är en duktig atlet och dedikerad till vår sport. Han spelade flera matcher med oss 2023 och gjorde på ett mycket bra sätt. Nasim är lätt att tycka om och är uppskattad lagspelare som kommer att göra vårt lag bättre. Nasim har en stor potential och jag ser emot att följa hans utveckling framöver.” Micael Jönsson, HC 2023

Nasim fick uppleva att spela på Behrn Arena med Black Knights mot Oslo Vikings 2023. Bild: Jonas Domfors

Nasim inledde sin spelarkarriär i skånska Ekeby Greys 2011 vid 13 års ålder men på grund av skador bara spelat totalt 5 säsonger. Inför säsongen 2023 var han ännu en gång tillbaka efter skador och tog chansen att prova spela med Black Knights när möjligheten lades fram. Nu siktar Nasim efter toppen i superserien men även en chans på landslaget:

”Min resa till Örebro gör jag efter att ha förvånat mig själv över min prestation i min comeback. Siktar på toppen av CB leaderborden och en landslagsdebut. Tävlingsmiljön och den familjära känslan i ÖBK fick mig att vilja vara kvar redan från det gemensamma campet med Ystad. Tacksam över möjligheten farmaravtalet gav mig men även förtroendet till att få starta i Oslo.”

Nasim debuterade i superserien redan första matchen 2023 på bortaplan mot Stockholm mean machines. Bild: Jonas Domfors

Nasim flyttar till Örebro under vintern och kommer börja ett nytt jobb han införskaffat i stan innan säsongen börjar. En del av det långsiktiga lagbygget som Headcoach Sam Eisenstadt siktar på.

”We are extremely excited to have Nasim be part of the team this season. He is a great athlete with a very high ceiling and the best part is, he is hungry to learn, grow, and get better. On top of that, he has a great attitude which will positively influence the culture we are building in Örebro.” – HC Sam Eisenstadt

Vi välkomnar Nasim hjärtligt till Örebro och Black Knights familjen!