Vinst 0-8 i avgörande matchen

På söndagskvällen blev det klart att Örebro Black Knights r klara för semifinal mot Tyresö Royal Crowns efter en gastkramande vinst med 0-8 borta på Tingvalla. Detta blev en tuff och jämn match där regnvädret gjorde att det vara svårt att passa bollen. Carlstad hade 36 passnings yards och Örebro 38 passnings yards. Båda lagen flyttade bollen främst på marken Örebro 123 yards och Carlstad 197 yards.


Kasper Wedberg utsågs till MVP för Örebro Black Knights och Mattias Eriksson för Carlstad Crusaders med sina 18 tacklingar.

Kasper Wedberg, MVP
Foto: Lasse Wirström


Matchen avgjordes i Q4 med en TD av Rasmus Brolin på pass från Trevor Vasey. Därefter gick vi för en två poängare på marken genom Kasper Wedberg som lyckades och där vi då ledde med de 8 poäng som krävdes för att ta oss vidare till semifinal. Förutsättningarna var att vi förlorade matchen mot Carlstad hemma på Behrn Arena med 21-28 så krävdes vinst med 8 poäng.

Lite mer att läsa
NA – Skrällen fullbordad – Black Knights till semifina
AFI – Örebro Black Knights outlast Carlstad Crusaders to advance to Superserien playoff
NWT – Crusaders säsong är över: ”En fruktansvärd känsla såklart”

Mattias Eriksson MVP Carlstad Crusaders
Foto HP Skoglund

Jag är stolt över alla spelare och coacher på det sätt vi genomförde matchen, offense som krigade stenhårt på marken där OL, FB, TE, WR blockade förtjänstfullt för Babben. Vårt defense som lyckades nolla CC samt specialteam som vann sin del av matchen.

Micael Jönsson HC

Nu väntar semifinal borta mot Tyresö Royal Crowns 2023-07-01 kl 17:00. Detta med semifinaler borta på Tyresövallen är något som passat oss bra under de senaste tre tillfällena. Där Tyresö varit stora favoriter 2013, 2014 och 2015 där vi till slut stod som segrare.

Klicka på bilden för facebookeventet