Inför Semifinalen mot Tyresö

Tyresö är stora favoriter i semifinalen på lördag efter sina klara segrar över oss på Tyresövallen 41-6 och på Behrn Arena med 14-37. Vi hade 10 st driver hemma på Behrn och gjorde poäng på 2. Vi behöver bli bättre på att hålla våra driver vid liv genom färre misstag och flytta bollen effektivt med vårt springspel. Kasper ”Babben” Wedberg har varit het de senaste matcherna och sprungit förtjänstfullt med fler matcher med över 100 yards rushing. Offensivt så hotar vi djupt med bla bröderna Lindeus. Tyresö har ett bra defense med den stora stjärnan Malcolm Engström som nyckelspelare. Han är en spelare vi behöver hålla koll på oavsett var han spelar.

Offensivt så är Tyresö kompletta med ett starkts springspel som bas med Joshua Akena, Emil Knutsson och Oliver Lundberg. Deras stora stjärna på den offensiva sidan är deras QB Hamish McClure som är ett stort hot både i luten och på marken med sin kvickhet och med bra kemi med sina bollmottagre, inte minst med landslagets Edvin Taborda och Kevin Börzsei som primära mottagare.

Bild från första matchen borta mot Tyresö 2023 på Tyresövallen.

Tyresö hade 16 st kallade till vårens landslagsläger inför semifinalen borta mot Finland i augusti gentemot ÖBK:s 6 st. De har således mycket talang vilket de visat under årets grundserie.

Detta med att vara favorit i semifinal hemma för Tyresö har visat sig vara en situation som de inte kunnat hantera historiskt mot ÖBK. under 2013, 2014 och 2015 var Tyresö stora favoriter men lyckades förlora alla dessa matcher mot ÖBK. 2015 hade Tyresö i det närmaste ett allstar lag med ännu fler landslagsspelare och landslagscoacher där de bla gick obesegrade genom grundserien (10-0). Semifinalen 2015 benämndes bla som ”Ghostbowl” och där bland annat Tyresö sprang in till Ghostbuster. Denna semifinal vann ÖBK två gånger, en gång på planen och där vi först diskades för att sedan återfå segern, rubricerades som ”AFI – Ghost-Bowl-Gate”. Finns även en artikel att läsa på NA om Ghost-Bowl-gate.

Bild från 2015 med fr vänster #75 Eric ”Kossan” Dyrén, #1 Noghor Jemide (idag HC för Tyresö), #2 David Ingram, #56 Sebastian Nilsson, Rb Filip Bäckström #33 Erik Rauge

Vi får hoppas att historien upprepar sig även i år där Tyresö är stora favoriter i lördagens semifinal på Tyresövallen.

Tyresö är stora favoriter och det passar oss bra. Jag har fullt förtroende för våra spelare och coacher och Våra koordinatorer, Joel Isacson offense, Jacob Nordman Wesslén defense och Johan Lindahl special teams som har arbetat fram en gameplan som jag tror på. Kan vi vara disciplinerade, minimera turnovers och individuella misstag så tror jag på våra möjligheter att vinna trots Tyresös stora favoritskap.

Micael Jönsson HC
Roligt att vinna som underdog på Tyresövallen. Här eftersemifinalvinsten 2013. Per Larsson (OL), Filip Berglund (DB) och Henrik Dahl (coach)

Preliminära starters på lördag

Offense
OL – Gustav Rydberg
OL – Viktor Kreu
OL – Oscar Sundqvist
OL – Martin Jäppinen
OL – Nerly Muya
WR – Johannes Lindeus
WR – Jesper Lindeus
WR – Eliot Hammar
WR – Samuel Egberth
RB – Kasper Wedberg

Defense
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – William Domfors
LB – Rikard Carlsson
LB – Oliver Nilsson
LB – Edvin Jönsson
LB – Filip Roth
DB – Alonso Iglesias
DB – Eric Murphy
DB – Hjalmar Gertsson
DB – Philip Batista Gröndahl