Preview inför Carlstad Crusaders

På söndag spelar vi borta mot Carlstasd Crusaders med kickoff kl 18:00 på klassiska Tingvalla IP.

Matchen är helt avgörande om vilket lag som går till semifinal. Carlstad vann första mötet med 21-28 på Behrn efter att vi hade en minst sagt dålig period när Carlstad gör 28 poäng på 7 minuter av början av Q3. Förlusten med 7 poäng innebär att vi behöver vinna med 8 poäng eller med 7 poäng om vi gör fler än 28 poäng.

Utdrag ur tävlingsbestämmelserna

För 2 veckor sedan förlorade vi finalen i Scandinavian Cup mot Carlstadmed 24-17 på Tingvalla där CCA gjorde touchdown med 26 sekunder kvar av matchen. Båda de matcher vi har förlorat mot Carlstad i år så har turnovers varit en kritisk aspekt, där vi haft 9 st och Carlstad endast 1. Ex så hade ÖBK mer yards, passing, receiving, kickoffretur, puntretur och total yards senast. Vi hade dock 4 turnovers mot Carlstads 1.

Stats från finalen i Scandinavian Cup

Under säsongen har vi succesivt bättre och bättre match efter match förutom senaste matchen mot Tyresö som var ett steg tillbaka. Detta mycket på grund av en besvärlig veckas träning med halva laget som missade träning på grund av sjukdom och ett antal andra spelare på grund av skada. Med dom förutsättningarna är det begripligt att förra veckan blev sämre.


Denna vecka har laget tränat bra där de flesta är friska och där andra behöver hantera sina skavanker och träna genom smärta och lite skavanker. Det är slutspelsdags och då är det viktigt att bita ihop och göra det man kan. Det är visserligen den sista seriematchen men i praktiken en kvartsfinal där vi går till semifinal med vinst med 8 poäng.

Denna vecka får vi hjälp av Ystad Rockets då de är spellediga. Det är lite oklart vilka spelare som kommer men vi vet att vi får hjälp med 2 duktiga defensiva backar, amerikanen Justin Julien och Nasim Shaverdian.. Justin och Nasim har spelat med oss tidigare och de kommer att bli ett viktigt tillskott. Eventuellt så kan några av Ystads duktiga linjespelare komma och spela.

Vi behöver spela smart och minimera misstagen. Vi som coacher behöver sätta våra spelare i bästa möjliga situation att lyckas. I senaste matchen gjorde jag kritiska misstag vilket vi inte har räd med på söndag.

Micael Jönsson HC

Övrig Info inför matchen:
Carlstad Crusaders Preview
Preview – American Football Internatiional
Fcaebook event
CC – Ny fransman ansluter denna vecka
Livestream på VF/NWT

Preliminära starters

Offensiva starters
QB: Trevor Vasey
RB: Kasper Wedberg
TE: Rasmus Brolin
WR: Johannes Lindeus
WR: Jesper Lindeus
WR: Elliot Hammar
OL: Gustav Rydberg
OL: Martin Jäppinen
OL: Oscar SUndqvist
OL: Samuel Schmidt
OL: Nerly Muya

Defensiva starters
DL: William Domfors
DL: Martin Jäppinen
DL: Sebastian Nilsson
LB: Filip Jönsson
LB: Oliver Nilsson
LB: Edvin Jönsson
LB: Rikard Carlsson
DB: Hjalmar Gertsson
DB: Philip Batista Gröndahl
DB: Eric Murphy
DB: Alonso Iglesias

Två nyckelspelare på söndag, Nerly Muya #77 och Trevor Vasey #7

Vi har ett bra lag med duktiga spelare på alla positioner. Efter en längre tids problem med sjukdomar, bara förra veckan var det 16 st sjuka, så känns det nu som att de flesta är friska. Det känns oerhört inspirerande att få vara en del av de denna direkt avgörande som är så avgörande borta mot Carlstad, det blir inte bättre. Det är nu det gäller att visa vad vi kan när det betyder som mest.

Micael Jönsson HC