Joel Isacsson – assisterande offensiv coach

Säsongen närmar sig, och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Lagbygget inför säsongen 2023 fortsätter, och idag har vi glädjen att hälsa Joel Isacsson välkommen til coach-staben för 2023. Joel, som endast är 22 år, er en av de unga coacherna som Peter Ericson kommer jobba med under säsongen. Sin unga ålder till trots har han spelat amerikansk fotboll i 10 år, och 8 av dem som QB. Han har också gått på Riksidrottgymnasiet i Uppsala (RIG) för amerikansk fotboll. Det är två saker Joel tror kan vara en fördel för han som en kommande coach på anfallssidan.

Efter att spelat QB sedan 14 års ålder har jag kunnat absorbera fotbollskunnskaper från offensiva genier i både Black Knights och på RIG.

Joel Isacsson, Örebro Black Knights

Joel är en smart spelare som också brinner för sporten, och det är därför naturligt att en fortsatt satsning inom sporten är som coach. Hans roll är på anfallssidan, och får han välja själv är det ett balanserat anfall som som springer in på Behrn arena i år.

Vi har många kunniga coacher i staben i år, och det skall bli oerhört kul att vara med här. Jag hoppas vi kan skapa ett balanserat anfall som är minst lika farlig på marken som i luften. Som QB vet jag att fokus på detaljer leder till framgångsrika resultat, och det tar jag med mig som filosofi in i coach-rollen.

Joel Isacsson, Black Knights

Micael Jönsson i Black Knights sportgrupp har enbart lovord att säga om Joel Isacsson.

Efter många år som QB har han god förståelse och kunnskap om båda sidor av bollen. Joel är omtyckt och smart med hög fotbolls-IQ med en lysande framtid som coach.

Micael Jönsson, Örebro Black Knights

Sportgruppen önskar Joel lycka till under säsongen 2023.