Peter Ericson – en erfaren coach är tillbaka

Säsongen närmar sig, och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Det har gått några år sedan sist vi såg Peter spankulera på sidlinjen på Behrn arena, men nu är han alltså tillbaka. Skall vi lita på sportgruppens representant Johan Sjögren är det en riktig ringräv som gör comeback som coach.

Peter er en person jag känner mycket väl. Vi har både spelat och coachat tillsammans i många år, och det hela startade för lite mer än 30 år sedan i Örebro Black Knights första juniorlag. Han har coachat på båda sidorna av bollen, allt från positionscoach till HC, och på alla nivåer från U9 till landslag.

Johan Sjögren sportgruppen Örebro Black Knights
Peter som FB/LB i 1994

Tränarkarriären startade på slutet av 90-talet som assisternade coach för Black Knights U19-lag under Martin Lundberg. Efter det som DC/delad HC för herrlaget mellan 2000 och 2009, HC 2010 till 2011 och OC mellan 2012 till 2014. Sedan 2015 har Peter haft mindre tränaruppdrag i olika delar av föreningen, i tillägg till en roll i sportgruppen från 2017. Han har också varit assisterande coach i herrlandslaget mellan 2009 till 2010. I 2023 kommer vi få se Peter i rollen som QB-coach, och handledare för de yngre och kanske lite oerfarna coacherna i staben.

Tanken är att jag skall vara ett bollplank till de mer oerfarna coacherna. Denna roll är extra viktig nu före säsongen då spelbok och lagbygget skall sättas ihop. Förhoppningsvis kan min erfarenhet av många år i Superserien vara till nytta.

Peter Ericson, Örebro Black Knights

Sportgruppen är glada för att Peter är klar för denna viktiga roll, och önskar lycka till under 2023.