Victor Lindberg slickar såren, och går in i rollen som assisterende DL/LB-coach

Säsongen närmar sig, och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Två avslitna korsband på ett år gör att den unga LB talangen Victor Lindberg satsar på rehab, och comeback till 2024 istället för spel i 2023. Victor är en Örebro-produkt som började spela amerikansk fotboll redan som 10-åring i Black Knights årliga summer camp för barn, och han har sedan dess bland annat representerat Sverige i juniorlandslaget.

Två korsbandskador på kort tid gör att jag inte kommer spela säsongen 2023. Min rehab är klar precis till säsongstart, och jag vill inte stressa en comeback. Planen är att vara tillbaka før fullt till säsongen 2024.

Victor Lindberg, Örebro Black Knights

20-åringen kommer dock använda tiden på sidlinjen väl. För att utveckla sin förståelse för spelet kommer han vara en del av coachstaben på försvarssidan som assisterande DL/LB-coach.

Jag är taggad på att få lära mig ett nytt perspektiv av sporten, och vara ännu bättre förberedd på att vara tillbaka till 2024.

Victor Lindberg, Örebro Black Knights
Victor Lindberg tar sats för att springa ned fältet på kick off.

Johan Sjögren i Black Knights sportgrupp är imponerad av Victors, trots hans unga ålder, visar på stor mognad.

Victors inre driv visas tydligt i hans beslut att ta på sig en roll i coachstaben när han inte kan spela i 2023. Hans vilja att fördjupa sig i taktik och teknik som coach, och därmed vända något negativt till något positivt visar på en mognad över hans år. Det är den typen spelare och person som är mycket viktig för alla lag och föreningar.

Johan Sjögren, Sportgruppen Örebro Black Knights

Black Knights-familjen önskar Victor lycka till med rehab och säsongen 2023.