Johannes Lindéus forlänger och tar en ny roll

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Johannes har varit eftertraktad på övergångsmarknaden i alla år som han har spelat seniorfotboll. Det gäller också inför säsongen 2023, men Johannes har gjort det tydligt att Black Knights är det enda laget han kommer spela för i Sverige. Nu har han också tagit på sig en ny roll som spelande tränare för WR-gruppen, en ung grupp med mycket talang.

Johannes är en av de mest explosiva spelarna som finns i Sverige, och med han på planen kan vi vända en match på några få sekunder. Han har varit oerhört viktig för vårat anfall de sista åren, och det är därför glädjande att han väljer att fortsätta spela för oss. Att han också tar på sig rollen som ledaren för WR-gruppen visar en hängivenhet för föreningen som vi i sportgruppen är mycket tacksamma för.

Johan Sjögren, Sportgruppen Örebro Black Knights

Johannes började spela amerikansk fotboll när han var 15 år, och det gick fort från att han knappt förstod vad som hände till att han var besatt av sporten. Genom sporten och Örebro Black Knights har Johannes representerat både juniorlandslaget och herrlandslaget, spelat i USA för City College of San Fransisco, vunnit SM-guld och utmärkelser som årets WR i Superserien. Han påpekar att inget av detta hade varit möjligt utan duktiga coacher i Black Knights. Och det är på grund av hjälpen han själv har fått som han nu vill ge den samma hjälp vidare som coach.

Med hjälp från duktiga coacher och ledare inom Black Knights-organisationen har min egen utveckling gått riktigt fort. Det har gjort att jag har fått varit med på många spännande äventyr genom sporten. Det är motiverande att tänka att jag kan påverka och hjälpa andra att få uppleva det jag har fått uppleva på fotbollsplanen.

Johannes Lindéus, spelande WR-coach Örebro Black Knights

Sportgruppen är tacksamma och oerhört glada för att Johannes återigen väljer att fortsätta sin karriär i Örebro, och att han tar utmaningen med rollen som spelande tränare på rak arm.