Aleksi Nyström fortsätter om DL-coach

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Aleksi har varit DL-coach för herrlaget sedan 2016, och går nu in i sin åttonde säsong som tränare. Som spelare har han spelat både LB och DL för moderföreningen Göteborg Marvels. Mellan 2012-2013 spelade Aleksi DE för Santa Barbara City College, innan han anslöt till Örebro Black Knights inför säsongen 2014. På meritlistan står landskamper för både juniorlandslaget och herrlandslaget.

Aleksi är vår mest rutinerade positionstränare, och försvarslinjen är alltid bra under hans ansvar. Han har utvecklat många spelare , bland annat Sebastian Nilsson, sedan han tog över tränaransvaret i 2016. Sportgruppen är mycket glada för att en sådan nyckelperson väljer att fortsätta i Black Knights.

Johan Sjögren, Sportgruppen

I tillägg til tränaransvaret i herrlaget jobbar Aleksi som NIU-instruktör för amerikansk fotboll på Virginska gymnasiet i Örebro.