Jönsson har fullt fokus på jobbet som coach

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Alla som känner Jönsson-familjen vet att Filip har Black Knights i generna. Det är därför inte förvånande att Filip väljer att ta steget över som LB-coach när spelarkarriären har tagit slut efter 19 år med tacklingar. Rollen som coach är inte ny och Filip har beklätt den de sista tre åren, men då som spelande tränare.

Jag älskar att se en spelare växa, och bli den bästa versionen av sig själv.

Filip Jönsson, LB-coach

Det är inte lätt att summera Filips spelarkarriär, men vi gör ett försök. Han har representerat Black Knights i U13, U16, U19, division 1 och Superserien. Fyra år på college, först på Bendictine College i NAIA och sedan på Lindenwood University i NCAA div II. På planen har han alltid varit en ledare, och mantrat ”lead by example” beskriver hans personlighet väl. Lägg till att Filip har varit fast inventar på landslaget de sista 15 åren och ni förstår att det är en av Sveriges bästa spelare som lägger axelskydden på hyllan.

Det är vemodigt att Filip nu avslutar sin spelarkarriär, och lämnar ett stort tomrum i mitten av vårat försvar. Samtidigt finns det nog ingen annan som bäst kan hjälpa oss att fylla tomrumet med nya spelare än just Filip. Hans erfarenhet som spelare och kunnande i kombination med hans hjärta för laget och de unga spelarna är något så unikt att jag vågar säga att Örebro, i Filip, har Sveriges bästa LB-coach.

Johan Sjögren, Sportgruppen