Förstärker coach-staben inför 2023

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Sportgruppen er glada att kunna välkomna Jacob Nordman Wesslén till coach-staben. Skåne, som han oftast kallas, er en Black Knights-produkt som började spela amerikansk fotboll för föreningens U16-lag i 2006. Bortsett från två säsonger i Jönköping 2018-2019 har han varit klädd i Black Knights svarta matchställ genom hela sin karriär, som nu fortsätter som coach för herrlaget.

Att Jacob väljer att fortsätta sin resa i föreningen efter att han lägger axelskydden på hyllan är ett testamente på hans stora Black Knights-hjärta, og lagets unika sammanhållning. Skåne kommer förstärka våran redan starka coach-stab på försvarssidan, och han besitter mycket rutin samt kunnskap efter många år som spelare på elitnivå. Jacob har också en unik analytisk sida som kommer hjälpa oss att bryta ned motståndarnas anfall.

Johan Sjögren, Sportgruppen

Som spelare har Jacob representerat ungdomslandslaget i en finnkamp, och juniorlandslaget i ett nordiskt mästerskap. Efter många år som safety i Superserien för Örebro kröntes karriären med ett SM-guld i 2021, med påföljande spel i Champions League under säsongen 2022. Det blev också hans sista säsong som spelare, men tankarna om att fortsätta som coach har funnits i bakhuvudet under en lång tid.

Efter säsongen 2022 kom jag fram till att jag inte skulle kunna träna för att spela på elitnivå samtidigt med ett heltidsjobb och familj med fru och barn. Då blev det naturligt att gå över till att bli coach, vilket jag har haft som mål länge.

Jacob Nordman Wesslén

Utveckling står överst på Skånes lista när han skall beskriva sig själv som coach.

En coach skall alltid sträva för att utveckla sina spelare, sitt lag, och sig själv.

Jacob Nordman Wesslén

Sportgruppen önksar Jacob välkommen till tränargruppen 2023!