Branko Mutic tar över som OL-coach

2022 närmar sig slutet och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Under säsongen 2022 agerade Gustav Rydberg och Oscar Sundqvist som spelande coacher för Black Knights OL. Det kan kanske vara den svåraste positionen att coach samtidigt som man spelar, och sportgruppen är mycket glada för att kunna presentera vår nya OL-coach Branko Mutic inför säsongen 2023.

Alla som någonsin har spelat fotboll vet hur viktig en välfungerande OL är för anfallet. Gustav och Oscar har gjort ett så bra jobb som är möjligt som spelande tränare för gruppen. Med Brankos inträde kommer de kunna lägga all sin fokus och energi på sitt eget spel och utveckling. Därför känns det riktigt bra att få två så erfarna ögon med fokus på våran OL in i coach-staben.

Johan Sjögren, Sportgruppen

Branko började spela amerikansk fotboll i sitt hemland Serbien redan 2005 för SBB Vukovi Belgrad. Redan från första stund har han spelat på OL, både som guard och tackle. I 2011 flyttade han till Tyskland där han spelade en säsong för Saarland Hurricanes, och två säsonger för Osnabrück Tigers. Sedan gick resan vidare till Sverige och Limhamn Griffins i 2015 ,där han stannade i tre säsonger. Efter några skadefulla år gick spelarkarriären vidare till Uppsala 86ers i 2020, innan den avslutades för moderklubben i Belgrad i 2021.

Later in my career I became a real student of the game, and I started expanding my knowledge on different levels. After I realized that I was done collecting pancakes, going into coaching was a logical step and it didn’t require additional decision making.

Branko Mutic, OL-coach

Branko har skaffat sig mycket erfarenhet som coach under sin spelarkarriär där han har coachat både ungdomar och juniorer. Detta har varit utmanande, utvecklande och roligt. Branko drivs av att vilja bidra till växt och utveckling av våran sport, och ser på att coacha nästa generation av spelare som ett viktigt arbete.

Efter sju år i Sverige är inte Örebro Black Knights okänt lag för Branko.

I have played against Black Knights several times during my career, and have multiple friends that have been part of the team over the years. I have known for a long time how good the organization is, and how much energy is put into achieving success.

Branko Mutic, OL-coach

Branko är redan i full gång med arbetet inför 2023, och vi önskar han välkommen till Black Knights-familjen!