Inför SM-finalen mot Stockholm Mean Machines (inkl länk till plats för Stream)

För andra året på rad är Örebro Black Knights klara för SM-final och därmed också en möjlighet att försvara guldet från ifjol. Motståndare är, precis som ifjol, Stockholm Mean Machines som givetvis är ute efter revansch. Matchen spelas på Behrn Arena och sparkas av lördag 9 juli kl 16.

Stream hittar du här: Stream från finalerna Biljetter till matchen: smfinaler.se

Med tre vinster och lika många förluster i årets upplaga av Superserien har Black Knights väg till finalen inte alltid känts klar. Störst problem har finalmotståndarna Mean Machines stått för. I premiärmatchen blev det en knepen förlust med tre poäng (23-26). I returmötet i början av juni fungerade absolut ingenting och Black Knights fick resa hem från Stockholm med svansen mellan bena (7-51). Sedan dess har Örebro slagit Carlstad i två raka matcher och gjort totalt 89 poäng och det finns optimism hos huvudtränare Sam Eisenstadt:

I believe we are hitting our stride at the right time. Defensively we’ve had 11 turnovers in the last two games combined and offensively we’ve put up some great numbers.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights
Tristen Cox jagar ned Stockholm RB Oliwer Stedt. Foto: Jonas Domfors

Stockholm har på sin sida haft en spikrak väg mot finalen. Obesegrade i både Superserien och, den för året nya serien, Scandinavian Cup och det är Mean Machines som är favoriter i den här finalen. Laget från Stockholm har många anfallsvapen och kan hota moståndare både på marken och i luften. Matthew Retzlaff är ligans bästa bollmottagare med 114,5 yards per match och totalt 9 TDs. Bollarna kastas av Mark Pappas och han har på sex matcher i år kastat 21 TDs mot endast 1 INT för totalt 1580 yards vilket är bäst i ligan i alla kategorier. Även på marken är det en Stockholmare som har dominerat serien. Oliwer Stedt som gör sin första säsong i Superserien har sprungit för 578 yards, vilket är mer än dubbelt än nummer två på listan, och hela 10 TDs. Skall Örebro upprepa fjolårets guld är det framförallt dessa herrar som måste stoppas.

They [Stockholm] are an extremely talented team and always put together very sound plan of attack. We will focus on limiting their playmakers as much as possible.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights
Martin Jäppinen och Cesar Hebel sätter press på Mark Pappas. Något som blir viktigt på lördag. Foto: Jonas Domfors

Black knights försvar kommer vara en viktig nyckel för en seger. Inget annat lag har varit lika effektiva i att stoppa motståndarnas springspel, och till och med Oliwer Stedt har haft det tufft mot Örebro. Lagdelen leds av Tristen Cox som har jagat både RBs och QBs i motståndarnas backfield under säsongen. Han har gjort 5 av Black Knights 15 sacks i år och slutade tvåa i seriens sack-liga. I passförsvaret hittar vi tacklingssäkra Jonathan Armendariz som är Black Knights tacklingsledare med 25 tacklingar i grundserien. Det är också viktigt för passförsvaret att Black Knights kan ställa både Cewin Eriksson och Eric Murphy på planen samtidigt för första gången sedan premiärmatchen.

Eric Murphy krigar med Matthew Retzlaff om bollen. Foto: Jonas Domfors

This upcoming game against Mean Machines will be a great test. We will play hard until the final whistle. The team is very excited for this rematch at Berhn Arena!

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights

Kan du inte få nog av fotboll? Se då till att möta upp tidigt för att heja fram Black Knights damlag som också spelar SM-final. Den matchen sparkas av kl 12 och finalmotståndare är den stora rivalen Carlstad Crusaders.

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Filip Wetterberg
OL Gustav Rydberg
OL Cesar Hebel
OL Max Friberg
OL Tristen Cox
OL Martin Jäppinen

DL William Domfors
DL Tristen Cox
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Filip Jönsson
LB Josh Murphy
LB Johan Lindahl
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Philip Batista
DB Jonathan Armendariz