Herrarna klara för final

Örebro Black Knights herrar är klara för final efter att Carlstad Crusaders besagrades med 43-20 i lördagens semifinal. Finalmotståndare blir, precis som ifjol, Stockholm Mean Machines.

Matchstatistik hittar du här.

Hemmalaget startade matchen starkt när försvaret stoppade Carlstads första drive efter tre försök och minus 3 yards. Anfallet kunde ta över bollen och marschera metodisk 45 yards mot Crusasders målområde. Driven avslutades med en passning från Trevos Vasey till Jesper Lindéus för dagens första TD. Jesper hade en mycket produktiv dag och han fångade totalt 8 passningar för 113 yards och två TDs. Storebror Johannes ville inte vara sämre och han matchade sin brors mottagningar och yards, men slängde in en extra TD i potten. Med sina 5 TDs gjorde bröderna samtliga Black Knights anfallspoäng i matchen.

Sebastian Nilsson sackar Carlstads QB Connor Carusello. Foto: Jonas Domfors

På Carlstads andra drive i matchen skadades bortalagets kanadensiska QB Connor Carusello efter en sack av Sebastian Nilsson. Sebastian var framträdande i försvaret med 7 tacklingar, 2,5 för förlustyards och 2 sacks. Många trodde nog att matchen då var avgjord, men Carusellos ersättare Albin Forsman fick fart på Crusaders. Vid ställningen 21-0 hittade han fram till Kevin Börzei som sicksackade sig genom Örebros försvar för 51 yards och en TD. Även fast hemmalaget han göra ytterligare en TD innan halvleken var slut känndes det ändå som att det var lite liv i matchen.

På Carlstad första drive i andra halvleken visade unga Forsman vad han kan göra med benen. Efter att han inte hittat en ledig mottagare sprang han 62 yards för lagets andra TD och reducerade ställningen till 27-14. För Örebro blev det fort värre när den annars pricksäkra Trevor Vasey kastade bollen rätt i famnen på motståndaren Eric Kyrk-Gere som enkelt sprang in bollen för en TD. Bortalaget var vid detta läge endast sju poäng från att vända matchen.

William Domfors springer in en tappad boll för en TD. Foto: Jonas Domfors

Crusaders olycka på QB-positionen fortsatte när även Albin Forsman var tvungen att kliva av efter en skada. Det var totalt fyra olika spelare i bortalaget som tog en snap som QB i matchen. Rory Kelly, vikar nummer två, sprang effektivt, men kunde inte skydda bollen när rutinerade Filip Jönsson klarade slå lös den. William Domfors fick vantarna på bollen och han sprang 49 yards för att göra sin första TD i seniorlaget. Påföljande extrapoäng från Viktor Lund utökade Örebros ledning till 34-20.

Jonathan Armendariz fångar en av sina två INTs i matchen. Foto: Jonas Domfors

Spänningen försvann i fjärde kvarten när Johannes Lindéus fångade sin tredje TD för dagen och Martin Jäppinnen tvingade ut Carlstads QB ur sin eget målområde för en safety och två poäng. Slutresultatet skrevs till 43-20.