Seriepremiär mot Stockholm Mean Machines

Lördag 2:a april kl 15:30 sparkar regerande mästarna Örebro Black Knights av säsongen 2022. På andra sidan står Stockholm Mean Machines och det är med andra ord en repris av fjolårets final. Hemmalaget gick segrande ur den bataljen, men hur är läget i lagen inför lördagen?

För Stockholm återkommer amerikanska WR Matthew Retzlaff som i år skall fånga bollar från en annan amerikan – Mark Pappas. Pappas gör sin första säsong i Sverige och kommer närmast från Morehead State University i Kentucky. Utöver dessa herrar har Mean Machines bytit ut fjolårets importer från Tyskland med en trio från Finland i Mikko Toiminen (OL), Viljo Lempinen (DB) och Roni Salonen (LB).

Stockholm is a very talented team. Offensively, they have a great QB in Mark Pappas and a dynamic athlete in Mathew Retzlaff. Defensively they are a solid unit, especially with the addition of Roni Salonen.

HC Sam Eisenstadt
QB Trevor Vasey avancerar bollen.

I Örebro återkommer årets import 2021 i Superserien – Trevor Vasey. Vasey var seriens bästa QB i 2021 och det är en stor fördel att få tillbaka en spelare av hans klass som redan har en god kemi med sina mottagare. I 2021 var han Örebros enda amerikanska import, men i 2022 får han sällskap av Tristen Cox. Tristen kommer från Elon University i D1 FCS och han har med sig rutin i massor. Med hela 48 matcher som starter som DT/NT för Elon Phoenix är förväntningarna stora.

Tristen Cox

HC Sam Eisenstadt ser fram mot säsongstarten:

We have been getting better each week and we look strong in all three phases of the game right now. We will take this season one game at the time to prove ourselves again, and this team is hungry to get on the field and show what they can do. I look forward to leading the Black Knights this season!

HC Sam Eisenstadt

Likt Trevor återkommer i stort sätt hela fjolårslaget till denna säsong. Josh Murphy (LB) gör en comeback efter ett sabbatsår, och ett farmaravtal med Ystad Rockets öppnar upp för namnstora förstärkningar med landslagrutinerade RB Timmy Göransson i spetsen.

We are very fortunate to have back almost our entire team from last season. We also have a fantastic coaching staff, and all of rhis would not be possible without them.

HC Sam Eisenstadt
Josh Murphy

På lördag mot Stockholm handlar det, enlig HC Eisenstadt, om det samma mantra som ifjol – To be the best Team we can be!

Our focus stays the same, we will focus on creating the best game plan we can, get after practice this week, and strive to be the best team we can be. We are very excited for this opportunity week 1 against Mean Machine.

HC Sam Eisenstadt

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Samuel Egbert
OL Gustav Rydberg
OL Max Friberg
OL Max Horwath
OL Nerly Muya
OL Oscar Sundqvist

DL Kevin Mellberg
DL Tristen Coz
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Josh Murphy
LB Edvin Jönsson
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Jonathan Armendariz
DB Jacob Wesslén