Preview Örebro Black Knights vs Stockholm Mean Machines

Lördagen den 2a april väntar seriepremiär för Örebro Black Knights. Motståndet står Stockholm Mean Machines för och lagen har inte drabbat samman sen 2018, när SMM fortfarande spelade i Superserien. Black Knights lag ser i stort sett ut som tidigare år, med lite bortfall och några tillskott, medans man vet ytterst lite kring vad Stockholm tar med sig in i årets säsong.

”Jag tänker att det kommer att bli så fruktansvärt roligt att komma igång med säsongen och att få spela match mot SMM som vi inte har mött på flera år. Laget känns bra och jag är inte orolig för någonting, vi är förberedda på allt. Det är spännande att få möta ett lag där man inte riktigt vet vad man kan förvänta sig. Mean Machines är en välrenommerad förening och jag tror att mycket kommer att handla om hur man lyckats med rekrytering. Eftersom att vi inte vet så mycket om vad vi kommer att möta och eftersom att vi möter ett lag som är vana vid 9 mot 9 så kommer vi att behöva spela disciplinerat, bibehålla lugnet och kunna göra snabba justeringar. Gör vi det så vinner vi matchen.”

Jennifer Bergman, HC

Efter två år där pandemin har satt djupa spår inom svensk fotboll är det äntligen dags för en vårsäsong och den sparkas igång på Behrn Arena i Örebro. Till skillnad från tidigare år har man valt att inte lägga tid och resurser på att rekrytera importer, utan väljer snarare att fokusera på den talangfulla blandningen av nya och veteraner som laget består av.

”Jag är grymt taggad på att få se alla spelare gå in och ge 100%. Det kommer att bli lite extra underhållande att få se vår runningback Elin Luuk släppa loss ordentligt. Hon är redo att springa igenom en betongvägg. Vår linjespelare Veronica Nikeus kommer garanterat leva upp när hon möter på motstånd och jag räknar med minst en sack. Sen kommer det bli extra roligt att se vår linebacker Tove Hedengren komma tillbaka med ny energi. Hon la skorna på hyllan efter förra säsongen och har börjat coacha. Men nu har hon fått tillbaka spelglädjen och har även spelat in sig på flera offensiva positioner. Där kommer jag hålla ett extra öga!”

Jennifer Bergman, HC
Foto: Jonas Domfors

Förra året startade Örebro Black Knights med en viktig seger mot Carlstad Crusaders på hemmaplan. Då hade man i stort sett samma stab som året innan förutom tillskottet Sebastian Nilsson som offensiv koordinator. I år kliver man in i säsongen 2022 efter stora förändringar på alla nivåer inom laget. Tidigare spelaren och coachen Jennifer Bergman har tagit på sig rollen som Headcoach och har fått in tidigare coacher och meriterade spelare på båda koordinatorpositionerna. Som offensiv koordinator hittar vi tidigare OC/HC Lars Björk (fd. Björkman), som kommer tillbaka efter ett år utan fotboll. Defensiv koordinator är Niklas Persson Ghylfe, som var en av de som var med och startade upp laget.

”Det är alltid spännande med premiär som får visa hur väl vi har förberett oss inför säsongen. Under offseason har jag haft nöjet att coacha den största gruppen av talanger jag haft. I och med det så har jag försökt utmana gruppen i sin utveckling och forna en fotbollsfilosofi som ställer höga krav på spelarna men även ger dem möjligheten att göra stora spel. Mean machines ska man aldrig underskatta. Vi kommer möta en varierad grupp av veteraner och nya spelare som har visat sina förmågor på helgens DLL läger. De kommer alltid till match redo att spela tuff fotboll. Så här tidigt på säsongen kommer en stor framgångsfaktor vara att dominera line of scrimmage och att spela med speed från sidlinje till sidlinje tills visslan blåser. Jag förväntar mig att SMM kommer försöka etablera ett springspel för att sedan öppna upp för ett mer varierat spel. De kommer leta efter luckor för att sedan leta stora spel, då är det viktigt att vi spelar disciplinerat.”

Niklas Persson Ghylfe, DC
Foto: Jonas Domfors

”Vi har en otroligt talangfull defensiv där bland andra D-line spelarna Veronica Nikeus och Johanna Aspenberg kommer vara ett stort problem för den offensiva linjen att hantera. Sara Lidner kommer självklart vara ett stort hot som LB där hon har en förmåga att göra stora spel över hela planen. Längst bak på defense kommer Linnea Luuk göra livet svårt för vem som än har bollen, Lelle spelar med speed och har en otrolig förmåga att göra stora spel, både på LOS och i passpelet.”

Niklas Persson Ghylfe, DC

Matchen mellan Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines spelas kl 12.00 på Behrn Arena, där herrlaget som ocks möter Stockholm Mean Machines spelar kl 15.30

Biljetter hittar ni här.
Matcherna kommer även att streamas här på vår hemsida för de som inte kan vara på plats!