Timmy Göransson tillbaka i Black Knights

Tidigare i vintras presenterades farmaravtalet som Örebro Black Knights och Ystad Rockets skrivit. En stor drivkraft i det samarbetet var f.d Black Knightsspelaren Timmy Göransson. Nu skriver den meriterade veteranen på för Örebro Black Knights för att kunna bidra även i de internationella matcherna.

”Jag tror Black Knights kommer gå långt både i Superserien och i Europa. Det är ett ungt lag med många veteranare och en fruktansvärt duktig QB. Jag kommer vara med på alla matcher som jag kan, jag är här för att vinna. Ser mycket fram emot samarbetet mellan Ystad och Black Knights, med Sam (Eisenstadt) i rodret kommer detta gå galant.”

Timmy Göransson, RB

Redan vid 12 års ålder påbörjades vad som skulle komma att bli en riktigt framgångsrik fotbollskarriär för Timmy Göransson. Med över 20 år inom sporten, varav 13 år i landslaget och 15 matcher i blågult, kan denna veteran kallas mer än meriterad. Tills 20-års åldern spelade Timmy i Ystad, men när de sedan fixade ett farmaravtal med Kristianstad Predators spenderade han 3 år där. När Kristianstad flyttades ned till division 1 var det Malmö som blev nästa destination för att få spela i Superserien. När livet förde honom till Stockholm fick han chansen att lära känna Aaron Fiddler (tidigare HC i Örebro Black Knights) genom Svenska Landslaget och han spelade med Örebro i två år, pendlandes från Stockholm tillsammans med Sebastian Nilsson (Sr).

”Jag hade en riktigt bra första match med ÖBK men tyvärr ingen bra säsong, då jag i andra matchen slet av korsband, ledband och menisk. Körde rehab till nästa säsong men då gick det av igen och blev operation. Trodde fotbollen var över men Justus (Medeiros Bejnö) i Stockholm Mean Machines och Pihlbäck hjälpte mig med rehab. Jag kom tillbaka rätt fort till fotbollen så blev 2 år med SMM, som är enda laget jag sluppit pendla till träningarna för i hela min Superseriekarriär. Flyttade hem till Skåne igen förra året så nu blir det Ystad Rockets, och att försöka bygga upp föreningen och ge tillbaka till ungdomar vad jag själv har fått uppleva genom mina år i fotbollen”

Timmy Göransson, RB
Timmy Göransson på ett läger med Örebro Black Knights 2022.
Foto: Jonas Domfors

”We are very excited to have Timmy sign with us. He is an extremely tough runner and great all around football player who will make a big contribution to our backfield this season. Off the field it has been a pleasure to work with Timmy, he is a very mature, fun loving guy who wants to do everything he can to help us reach our goals for the season. He has also been a integral part of forming our farm-agreement with Ystad. We truly believe this agreement will help both sides and we are very fortunate to work with the amazing organization they are building there.”

Sam Eisenstadt, HC herr

Vi välkomnar Timmy tillbaka till Örebro Black Knights och ser fram emot att se honom på plan i svart ställ igen. Prio för Timmy kommer självklart vara Ystads matcher, där han även kommer återgå efter säsongens slut. Vi ser fram emot ett gott samarbete tillsammans med Ystad Rockets under 2022.

Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för fler uppdateringar kring säsongen 2022.