Inget Scandinavian Cup för Black Knights

I december 2021 kunde man gå ut med att ett samarbete mellan tre av de nordiska förbunden med namnet Nordic League of American football var klart och att Örebro Black Knights herrlag skulle delta i turneringen Scandinavian Cup som skall spelas för första gången under våren. Nu efter förändrade förutsättningar meddelar Sportchef Micael Jönsson att Black Knights inte kommer spela turneringen

”I november anmälde vi oss till spel i Superserien, Scandinavian Cup och CEFL Championship utifrån de förutsättningar som då fanns. Förutsättningarna har ändrats och efter noga övervägande har vi avsagt oss vår plats i Scandinavian Cup. Superserien har har gått från 2 konferenser med 4 lag i vardera där vi skulle spelat mot nykomlingarna Kristianstad Predators, Limhamn Griffins och Göteborg Marvels till en betydligt tuffare Superserien med Tyresö Royal Crowns, Carlstad Crusaders och Stockholm Mean Machines. Detta har gjort att vi har stentuffa matcher varje vecka mot bästa tänkbara motstånd. ”

-Micael Jönsson, Sportchef herr
Foto: Jonas Domfors

Med spel i Superserien, CEFL och Scandinavian Cup skulle antalet bortamatcher vara många och med distansen som spel utanför Sverige innebär hade detta inneburit stor belastning på laget. När möjligheten till att eventuellt vara värd för finalen i Scandinavian Cup försvann på grund av ett mattbyte på Behrn Arena tappade man en hemmamatch, och skulle därmed endast spela en match på hemmaplan och tre på bortaplan. Även antalet spelveckor minskade då de nya kollegorna i Superserien inte ville och kunde spela så tidigt som behövdes. Detta hade inneburit 16 matcher på 14 veckor om man gått hela vägen i respektive serie och cup., vilket blev ohållbart.

”I den nya Superserien med Tyresö, Carlstad och Stockholm så var det endast Tyresö som inte spelade internationellt spel. Att vi nu kan möjliggöra fler matcher och internationella matcher för Tyresö är både viktigt och roligt för alla lag i Superserien. Tyresö kommer således att ta vår plats i Scandinavian Cup. Det är såklart tråkigt att avsäga oss denna plats i Scandinavian Cup men jag är övertygad om att det är det enda rätta för vårt lag och vår förening, samtidigt som det blir bra för Superseriens nykomling Tyresö Royal Crowns som har ett oerhört starkt lag som nu får chansen att spela fler matcher. Black Knights kan nu fokusera på Superserien som är högsta prioritet för oss samt europaspel i CEFL Championship med övriga nationsmästare där vi nu kommer att göra allt vi kan för att vinna och visa andra länder vad vi kan.”

Micael Jönsson, Sportchef herr

Den första matchen i CEFL spelas mot Copenhagen Towers 23/4 i Köpenhamn. Vinnaren där möter topprankade tyska laget Schwäbisch Hall Unicorns, som inte förlorat en grundseriematch sedan 2015. Superserien första omgång kommer att spelas i början av april, men spelschema för serien är ännu inte spikat.

Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för uppdateringar kring säsongen 2022.