Sveriges bästa linjespelare förlänger

Inför säsongen 2019 lånades Johanna Aspenberg ut till Örebro Black Knights från Stockholm Mean Machines när Stockholm tvingades dra sig ur Superserien. Säsongen därefter valde hon att fortsätta i de svarta färgerna och skrev på för Örebro Black Knights. Nu är det klart att hon för fjärde året i rad väljer att spela för Örebro Black Knights.

”Jag har valt att spela en säsong till med Örebro eftersom att Örebro ligger mig väldigt nära hjärtat och ett lag jag vill representera. Jag ser fram emot matcherna och tar inget för givet. Jag är här för att fullborda det vi påbörjat.”

Johanna Aspenberg, DL/OL
Foto: Jonas Domfors

Örebro Black Knights har precis som alla andra lag känt effekten av pandemin och fick stor brist på linjespelare, när veteraner la skorna på hyllan och påfyllnad genom rekrytering blev i princip omöjlig. Det innebar att de befintliga linjespelarna fick kliva upp och göra det bästa av det. De defensiva linjespelarna Johanna Aspenberg och Veronica Nikeus, samt den offensiva linjespelaren Alexandra Törnstrand spelade i princip hela säsongen på både den offensiva och den defensiva linjen. Detta är ju självklart oerhört slitsamt och har stor påverkan på energi och prestation på match. Trots det så lyckades Johanna efter åtskilliga priser som årets defensiva linjespelare också plocka hem ”Årets O-line”. Inte nog med det, Johanna klev även upp som Black Knights kicker/punter och missade endast ett extrapoäng under hela säsongen.

”Vi är otroligt glada över att Johanna valt att fortsätta med oss ännu en säsong. Hon är en rutinerad, aggressiv och stark linjespelare. Detta är ovärderligt för att behålla ett stabilt lag och hög kvalité. Dessutom så är hon en duktig kicker, vilket gör henne ännu mer användbar och värdefull.”

Jennifer Bergman, HC dam

Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för fler uppdateringar kring säsongen 2022.