Black Knights och Ystad Rockets skriver farmaravtal

Många matcher väntar Örebro Black Knights under säsongen 2022. Med spel i både Superserien, CEFL och Scandinavian Cup väntar många utmanade matcher och kommer sätta stor press på Black Knights spelare. Nu är det dock klart att stöd kommer från allra längst ned i Sverige, då ett samarbete i form av farmaravtal mellan Örebro Black Knights och Ystad Rockets skrivits.

”Vi hoppas och kommer jobba för att flera av våra spelare tar chansen till mer speltid i en div södra som kommer vara högklassig med lag som Göteborg, Kristianstad, Helsingborg och Limhamn. Det kommer innebära långa resor men jag hoppas vi får till detta på ett bra sätt. ÖBK kommer att spela många matcher 2022 och kan Ystads storstjärnor hjälpa oss på vissa av dessa så är vi tacksamma för det.”

Micael Jönsson, Sportchef Örebro Black Knights
Timmy Göransson spelade i Black Knights senast året 2019.
Foto: Jonas Domfors

Ett farmaravtal ger ÖBK tillgång till alla Ystads spelare medan Örebro som huvudförening låser 25 av sina spelare. Dessa får alltså inte spela i division 1 och kommer stå med på en så kallad ”25-mannalista”, men resterande spelare får lov att delta på både Örebros och Ystads matcher. Ystad är i en intressant situation där de arbetar aktivt för att utveckla sin förening. En drivande kraft i detta är Timmy Göransson som spelade i Örebro Black Knights senast 2019. Timmy är landslagsrunningback och var med och tog svenska landslaget till EM-silver under 2021. Ystad har flera duktiga spelare med meriter från Superserien, bland annat den offensiva linjemannen Hampus Palm som spelat med ÖBK i flera år.

”Inför i år har vi i Ystad Rockets verkligen satsat. Men det är inte en kortsiktig investering. Med våra hemvändande Superserie-spelare, comebackande veteraner och nya spelare siktar vi på att utveckla klubben över ett brett plan. Bli bättre såväl organisatoriskt som kvalitetsmässigt. En förening som under många år utmärkt sig inom just detta arbete är Örebro Black Knights. Jag är stolt över att vi idag kan meddela att vi ingår farmaravtal med Svenska mästarna. Nu kan våra spelare få chansen att prova på spel på allra högsta nivå, och Ystad kommer alltid ha dörren öppen för talanger som behöver speltid för att utvecklas. Det här är ett samarbete som jag tror kan gynna båda föreningarna såväl i år som under en längre period framöver.”

Christian Glasnovic, Ystad Rockets

Samarbete mellan klubbar är alltid roligt och utvecklande både på klubbnivå och för Amerikansk fotboll i Sverige. Örebro Black Knights ser fram emot ett intressant år i samarbete med Ystad Rockets.