Unga talanger ansluter från Skövde Dukes

Unga talanger är något som präglat Örebro Black Knights spelartrupp under många år. Förra året såg man en perfekt kombination av talangfulla ungdomar (Lindeusbröderna, Rikard Carlsson, Filip Wetterberg m.fl.) och extremt kapabla veteraner (Filip Jönsson, Johan Lindahl, Erik Törnblom, Sebastian Nilsson m.fl.) vilket ledde till att det efterlängtade SM-guldet äntligen hittade hem till Örebro. Att man nu fortsätter satsningen på fotbollens framtid är inte konstigt.

Det är nu klart att de unga talangerna Nerly Muya och Danny Falk från Skövde Dukes väljer att fortsätta sin fotbollskarriär med Black Knights. Nerly, med sina 192cm och 125kg, har bara utövat sporten i tre år. Trots det är han en mycket lovande ung Olinespelare som bara är i startskottet av sin karriär.

”Nerly är en stor och stark OL som vi förväntar oss mycket av. Vi är oerhört glada och stolta över att han vill komma och spela med Black Knights. Danny är en explosiv och snabb DB, som vi tror kan bidra mycket både som DB och på Special Teams. Det ska bli spännande att se Dannys utveckling.”

Micael Jönsson, Sortchef herr Örebro Black Knights

Danny spelar nu sin fjärde säsong och hoppas kunna bidra med sin explosivitet, snabbhet och höga arbetsmoral. Med sina 178cm och 70kg blir det spännande att se vad han kan skapa på plan med hjälp av sin till talang och Örebro Black Knights meriterade coacher.

”I am looking forward to what Nerly can bring to our team. He has the frame to be an exceptional Offensive Lineman. Hopefully he makes the strides we believe he can and makes an impact for us on the field this season. I have heard great things about Danny’s character from our training day. I am excited to see how he develops at DB this season.”

Sam Eisenstadt, Headcoach herr Örebro Black Knights

För Örebro Black Knights väntar många utmanande och roliga matcher under våren och sommaren. Inte nog med att den svenska serien utökats med fler och nya lag, nu väntar även spel i våra grannländer och Europa. Med Superserien, Scandinavian Cup och CEFL (Central European Football League) ser det i nuläget ut att bli minst 10 matcher för Örebroarna. Detta är något som skapat stort intresse för klubben.

”Jag valde spela med Örebro Black Knights för att det är ett lag där jag ser att jag kan utvecklas som person och spelare.”

Nerly Muya, OL Örebro Black Knights

”Inför kommande säsong har jag valt att gå med ÖBK. Jag valde ÖBK på grund av det är en av Sveriges absolut bästa lag och med den succén de har haft de senaste åren så var det ett enkelt val för mig. Förhoppningsvis så kan jag bidra till flera vinster och troféer till denna klubb.”

Danny Falk, DB Örebro Black Knights

Nerly Muya
Längd: 192cm
Vikt: 125kg
Position: Offensiv Linjeman
Tidigare klubb: Skövde Dukes

Danny Falk
Längd: 178 cm
Vikt: 70 kg
Position: Defensiv back
Tidigare klubb: Skövde Dukes

Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för mer uppdateringar om truppen inför säsongen 2022.