Tack Jimmy!

Redan inför finalen på Behrn Arena var Jimmy säker på att säsongen 2021 skulle bli hans sista som spelare. Efter det efterlängtade SM-guldet påbörjade Jimmy resan att ta reda på vem han ska vara nu när den aktiva idrottskarriären är över. Sedan 6 års ålder har han varit en del av ett lag, vilket då var innebandy, och det var en märklig känsla att bara träna för välmående och idrotta för ”skojs skull”.

Jimmy Palmborg firar vinsten mot Carlstad Crusaders säsongen 2020.
Foto: Benjamin Holmqvist

Nu står det klart att nästa karriärsteg för Jimmy Palmborg blir som coach. Jimmy har tackat ja till positionen som WR-coach för Tyresö Royal Crowns som nyligen tagit klivet upp i Superserien. Många anledningar och känslor ligger bakom beslutet och det var inte ett enkelt beslut att ta.

När det blev klart att jag skulle flytta tillbaks till Stockholm blev det ännu tydligare att mycket av den stabila vardag man byggt upp med träningskamrater och rutiner i Örebro oundvikligen kommer försvinna. Efter att ha haft lite kontakt med Noghor och Carl och fått en bra känsla för dom som personer och ledare samt vart de vill nånstans har beslutet att kanske börja coacha vuxit fram. Jag har ganska bra koll på Tyresös lag, dels på U19-spelarna som jag följt en del från läktaren då de spelade tillsammans med Örebros motsvarighet under säsongen. Det är kul att det finns mycket talang och driv från de yngre leden, och det motiverar mig att bidra med min erfarenhet att göra dom till de bästa spelarna dom kan bli.

Jimmy Palmborg

Det råder inga tvivel om att Jimmy kommer vara en oerhört uppskattad resurs i Tyresös stab. Sedan 2010 har han varit en av de mest drivande krafterna inom amerikansk fotboll i Örebro, både på och av plan. Han var med och grundade studentlaget Black Jacks som han även vann ett student-SM silver med. Han var med och tog student-VM brons i Uppsala, SM-silver med Black Knights på Tele2 Arena 2013 och till slut fick han även vara med och ta hem guldet på Behrn Arena för första gången i klubbens historia. Sportchef Micael Jönsson har varit en aktiv del av staben under hela Jimmys karriär och även jobbat tätt tillsammans med honom utanför planen.

Som ordförande anställde jag Jimmy som marknadschef där han gjorde ett enastående arbete som säljare, marknadsförare och nätverkare. Han företrädde klubben och våra värderingar på ett proffsigt och var mycket omtyckt och uppskattad. Jimmy har ett stort hjärta för klubben och sporten, vilket han visat i alla sammanhang. Jimmy hade en stor del i arbetet med att lyfta ÖBK tillsammans med våra partners. Jimmy har starkt bidragit till den utveckling klubben hade under åren 2010-2015. Jimmy var även anställd klubbchef från 2015-2017 där han drog ett tungt lass. Önskar Jimmy lycka till som WR coach och vill gratulera Tyresö till en supervärvning. Bättre föreningsmänniska är svårt att hitta.

Micael Jönsson, Sportchef herr Örebro Black Knights

Jimmy har inte bara haft stor påverkan både högt upp i föreningen och på planen. Som den fantastiska föreningsmänniska han är, spenderade han mycket tid och energi på alla delar av klubben. Både ungdomar, damlag och nykomlingarna i herrlaget fick stöttning och coachning av denna veteran.

Så länge jag kan komma ihåg så har du tagit in oss junior WR under dina vingar och hjälpt oss genom vått och torrt! Vi kommer alltid vara tacksamma för det och för dig, oavsett vad framtiden visar! Tack för allt Jimmy och lycka till i framtiden!

Filip Wetterberg, WR Örebro Black Knights

Jimmy har alltid varit en stor del av den här klubben! Han har varit en stor förebild för mig som spelare och hjälpt mig mycket att utvecklas och jag vet att han varit det för många andra också. Jag är så tacksam att jag fått lära känna Jimmy och att han har lagt den tiden och energin på den här klubben och speciellt är jag tacksam att han lärt mig så mycket. Föreningen hade aldrig varit där den är idag och jag hade aldrig varit den spelare jag är idag om det inte varit för honom! Evigt tacksam för dig Jimmy

Nova Sernler, WR Örebro Black Knights

Örebro Black Knights vill rikta ett stort tack till denna eldsjäl. Amerikansk fotboll i Sverige och Örebro Black Knights hade inte varit där de är idag utan din insatts.

Tack och lycka till!

Foto: Benjamin Holmqvist, Jonas Domfors