Preview: Mean Machines at Black Knights

Black Knights visade inga premiärnerver när Uppsala 86ers besegrades med 49-0 i säsongens första match. Örebros nya QB Trevor Vasey var spelsugen och hittade fram till Johannes Lindéus för en 46 yards TD på anfallets första spel. Det var en försmak på vad som skulle komma då firma Vasey och Lindeús kombinerade för 134 yards och totalt 3 TDs. Trevor slutade dagen med 13 av 21 passar för 252 yards och 4 TDs i luften och 17 yards och 1 TD på marken innan han gav plats till Joel Isacsson i tredje kvarten. Joel ville på inget sätt vara sämre och på hans första passförsök hittade han fram till Samuel Egbert för en 39 yards TD.

I försvaret såg vi kanske en Jönssonsk generationsväxling. Unge Edvin Jönsson, lillebror till veteranen Filip Jönsson, visade att han är en spelare att följa med på framöver. Han slutade matchen med 9 tacklingar, 3,5 bakom Uppsalas linje, en INT och en strip sack från sin linebacker-position. Edvins linebacker-kollega och fjorårets komet Rikard Carlsson gjorde också ett bra jobb med 4,5 tacklingar bakom Uppsalas linje av totalt 5,5 tacklingar. Det är också noterbart att Black Knights för dagen lyckades med att sparka in alla extrapoäng genom kickern Joey Cafferky.

HC Sam Eisenstadt var också mycket nöjd med lagets insats mot Uppsala.

I’m vere proud of our team versus Uppsala. They have some dynamic players who we were able to shut down. We played at a very high level in all three phases of the game throughout the entire game which was very encouraging to see.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Det där var förra veckan. Nu på lördag kl 15 på Behrn är Stockholm Mean Machines motståndare. Mean Machines besegrade Carlstad Crusader med 26-22 på hemmaplan i sin årsdebut. Ifjol passade Stockholm bollen mer än något annat lag, men mot Carlstad höll Mean Machines bollen på marken. Före detta örebrospelaren Timmy Göransson sprang för 119 yards och 1 TD på 21 försök och det blir viktigt för Örebros försvar att hålla kontroll på honom. I anfallet är också den amerikanska bollmottagaren Matthew Retzlaff tillbaka som både spelare och offensiv koordinator. Han dominerade Superserien sist han var här i 2019 och det ser ut som han fortfarande är i storform. Han avslutade dagen med 7 mottagningar och 113 yards samt 1 TD.

I Stockholms försvar är det mycket nytt. Mean Machines har tappat många spelare, bl. a. Malcom Engström som är en av Sveriges absolut bästa spelare, men de har också fyllt på med nya spelare i försvaret. En av dessa är, ytterligare än örebrobekant, italiensk-tyska Nico Knoblauch som leder försvaret och registrerade 8 tacklingar mot Carlstad. Med sig har också Nico två gamla lagkamrater i OL Moritz Schreiber och DL Alexander Kreiss från Tyskland.

Stockholm är ett helt annat mostånd än vad som Örebro mötte förra helgen. Förberedelserna är i full gång och fokus är återigen på att vara den bästa versionen av sig själv.

Stockholm will be a big test for us. They are a solid team across the board, with some dynamic playmakers. We have areas we need to improve so we will focus on that this week in practice. We will also continue to focus on being the best Black Knights team we can be going into Saturday.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Mot Stockholm kommer vi få se en debut i Superserien. Cewin Eriksson är en ung lovande atlet som har bytit idrottskarriär. 19 åringen var så sent som för två år sedan i FC Eskilstunas superettatrupp, som målvakt, och han har imponerart stort som försvarsspelare på Black Knights träningar. Han missade matchen mot Uppsala då han tog studenten, men nu är han alltså klar och en spelare att hålla ögonen på.

Cewin will be back after missing our first game and I expect him to be a solid contributor on Saturday and I look forward to coaching him in his first start in Superserien.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Det var länge sedan vi i Black Knights kunde at emot publik på Behrn, men ändringar i restriktioner gör det möjligt. Missa inte denna chansen och köp din biljett genom att klicka här.

Preliminära starters

QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Johannes Lindéus
WR Samuel Egberth
WR Filip Wetterberg
WR Erik Söder
OL Martin Jäppinen
OL Victor Kreu
OL Sebastian Nilsson
OL Oscar Sundqvist
OL Johan Ivarsson

DL Martin Jäppinen
DL Claes Karlsson
DL William Domfors
DL Ali Chakkour
LB Edvin Jönsson
LB Rasmus Brolin
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Lukas Nyström
DB Jonatan Amedariz
DB Cewin Eriksson

Skador

Ute
Jesper Lindéus
Victor Lindberg
Hampus Tegnman

Tveksam

Trolig