Preview: Black Knights (2-0) at Crusaders (1-1)

Örebro fick en smakstart i hemmamatchen mot Stockholm Mean Machines när QB Trevor Vasey hittade fram till WR Filip Wetterberg för en TD på lagets första drive. Det tog inte slut där, för i löpet av första kvarten och en bit in i andra hade Vasey hittat fram till Lindeus, Gertsson och Wetterberg, igen. 26-0 på resultattavlan i sommarsolen och allt kändes bra. Black Knights försvar ville inte vara sämre och gjorde det mycket svårt för Mean Machines anfall att skapa något framåt. Cesar Hebel gjorde en storstilad comeback på den defensiva linjen och han fick bra hjälp av LBs Filip Jönsson och Rikard Carlsson. I passförsvaret storspelade CB Eric Murphy.

WR Filip Wetterberg gör sin första TD för dagen.
Foto: Jonas Domfors

I slutet av andra kvarten började Mean Machines anfall att producera och Örebros ledning reducerades, och med lite hjälp av en bortkastad örebroboll kom också reducering nummer två innan halvtid. När sedan Stockholm gjorde andra halvleks första poäng blev det plötsligt spännande igen. Örebros försvar satte då stopp, och när Vasey hittade fram till WR Samuel Egberth skrevs slutresultatet till 33-20 i hemmalagets favör. HC Sam Eisenstadt hade detta att säga efter vinsten:

We have a great team, great coaches and support. If we continue focusing on being the best we can be, our potential is very high. We still have a lot of room to improve, but this win shows us the level in which we can play.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Sam hade också lovord om många individuella spelare; QB Trevor Vasey, som nu står med 9 TDs efter två matcher var vass genom hela matchen och skapade till tider stora spel utav ingenting. Cewin Eriksson stod för en INT, av totalt tre för Black Knights försvar, i sin debut och visade att han hör hemma i Superserien.

Trevor Vasey avancerar med bollen.
Foto: Jonas Domfors

Nästa, och sista, omgången i årets grundspel spelas redan på torsdag. Örebro Black Knights reser till Värmland för att ta sig an Carlstad Crusaders. Matchen avgör vilket lag som vinner serien och får den eftertraktade direktbiljetten till finalen. Med vinst, eller en förlust med mindre än 9 poäng, säkrar Örebro seriesegern. Förlust med 9 till 22 spoäng och Black Knights slutar på andra plats, och med mer än 22 poäng blir det en tredje plats.

Carlstad har hittills i serien förlorat mot Stockholm (22-26) på bortaplan och, nu i helgen, vunnit mot Uppsala 86ers (55-0), hemma på Tingvalla IP. Årets upplaga av Crusaders är ungt och i truppen saknas rutinerade försvarsgiganten Kuylenstjerna. Vi får se om han dyker upp på sidlinjen på torsdag eller om det är någon annan spelare som kommer in sent i truppen. Även utan nämnda Kuylenstjerna finns det namnstarka spelare i årets utgava, där framförallt WR Bergwall, DB Lewis och LB Eriksson är framträdande

Carlstad is a great team and we will need to have a solid week of preparation so we can go out on Thursday and play at a high level.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Med kort tid till matchen kommer mycket av fokuset ligga på återhämtning så att laget kan sikta på att vara den bästa versionen av Black Knights som de kan vara.

Rikard Carlsson tacklar Stockholms QB Hunchak
Foto: Jonas Domfors

Preliminära starters

QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Johannes Lindéus
WR Jesper Lindéus
WR Filip Wetterberg
WR Erik Söder
OL Martin Jäppinen
OL Victor Kreu
OL Sebastian Nilsson
OL Oscar Sundqvist
OL Johan Ivarsson

DL Martin Jäppinen
DL Claes Karlsson
DL Cesar Hebel
DL Filip Jönsson
LB Edvin Jönsson
LB Rasmus Brolin
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Lukas Nyström
DB Jonatan Amedariz
DB Cewin Eriksson

Skador

Ute
Ali Chakkour

Tveksam

Trolig