Preview: Black Knights at Uppsala 86ers

Efter en lång väntan är det äntligen dags för premiär i Superserien. Koronaprotokollet är uppdaterat och den 12:e juni springer Örebro Black Knights ut på Lötens IP där motståndarna är Uppsala 86ers.

Förberedelserna inför årets säsong har varit både krångliga och krävande. Tidigare nämnda koronaprotokoll har lagt restriktioner på lagen i Superserien som varit tvugna att anpassa träningen. Fysisk kontakt mellan spelare var länge förbjuden och lagen har också behövt dela in spelarna i mindre grupper för att minimera smittorisken.

Årets säsong är, även detta pga pågående pandemin, reducerad till endast tre omgångar och enkelmöten mellan lagen. Varje match kommer därför vara oerhört viktig för att säkra en semifinal på hemmaplan.

Foto Jonas Domfors

Ifjol hämtade Black Knights hem två segrar mot lördagens motståndare. I år vet vi inte helt vilket lag som kommer stå på andra sidan, då det varit väldigt tyst runt Uppsala 86ers under försäsongen. Att vi inte vet så mycket om premiärmotståndaren är inte något som bekymrar årets huvudtränare Sam Eisenstadt.

We’re going to focus on being the best we can be and not focus on Uppsala and who they may be. The energy has been very high during the last three months. There is a great culture that has guys working hard every practise.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Sam gör sin första match som huvudtränare för Örebro, men han är inte helt ny i Black Knights. Han hade rollen som defensiv koorddinator i 2020, men när säsongen flyttades till hösten blev det omöjligt för den unga tränaren att stanna kvar i staden. Efter ett helt års väntan är det nu dags för debut och Sam har stora förväntningar.

Foto: Jonas Domfors

Very excited to coach a great group of guys and I’m looking forward to coaching my first game as a head coach and a defensive coordinator.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Han räknar också med att få mycket hjälp från sina rutinerade spelare. I försvaret är det framförallt DB Eric Murphy, LB Rikard Carlsson och LB Filip Jönsson som står för rutinen. På anfallet nämner Sam årets QB Trevor Vasey, WR Johannes Lindeus och WR Filip Wetterberg som spelare att hålla ögonen på.

We have many players to watch, and a solid group of returning starters that take a big role in leading this team in the right direction.

Sam Eisenstadt, HC Örebro Black Knights

Preliminära starters

QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Johannes Lindéus
WR Jesper Lindéus
WR Filip Wetterberg
WR Jimmy Palmborg
OL Martin Jäppinen
OL Victor Kreu
OL Sebastian Nilsson
OL Oscar Sundqvist
OL Johan Ivarsson

DL Martin Jäppinen
DL Claes Karlsson
DL Sebastian Nilsson
DL Ali Chakkour
LB Edvin Jönsson
LB Rasmus Brolin
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Lukas Nyström
DB Jonatan Amedariz
DB Jacob Wesslén

Skador

Ute
Cewin Ericsson
Victor Lindberg
Hampus Tegnman

Tveksam
William Domfors

Trolig
Cesar Hebel
Filip Jönsson