Defensiva linjelöftet Zimmermann klar för Örebro

198 cm lång och 115 kg tunga Jon Zimmermann är född 2001 och har trots att han började spela amerikansk fotboll så sent som 2018 i Skövde Dukes redan varit med på uttagningsläger till juniorlandslaget (JLL). Förra året spelade Zimmermann i Black Knights U19-lag varpå han har bra koll på klubben och många av spelarna redan.

Förra året var min roligaste säsong hittills. Vårt U19-lag var ett gött gäng, bra spelare men även riktigt härliga och bra coacher. Jag lärde mig så otroligt mycket under den säsongen. Jag har hela tiden haft kontakt med några av coacherna från tiden i Skövde och ville inte gå direkt till Örebro redan förra året. Istället stannade jag i Dukes, fick bra med speltid och nu känner jag mig mogen att satsa. Då kändes Örebro som det bästa alternativet för mig – jag känner de flesta spelarna och coacherna, jag vet att jag kommer stortrivas i klubben och ser verkligen fram emot årets säsong

Jon Zimmermann, defensiv linjeman

Jon beskriver sig själv som glad, envis, samarbetsvillig och tävlingsinriktad. En ambitiös vinnarskalle som gör allt för att utvecklas som både spelare och person. Sportgruppen i Black Knights bekräftar att självbilden stämmer överens med den spelare man värvat för att utvecklas i Örebrodressen.

Jon ger aldrig upp och vill alltid lagets bästa. Han är hård och viker aldrig undan. En riktig lagspelare. Det ska bli spännande att se honom ta nästa steg i sin utveckling hos oss i Örebro.

Micael Jönsson, Sportchef Herr Elit

Zimmermann har alltid sportat men haft ett problem som många andra som senare i livet hittat till amerikansk fotboll – han ansågs alltid vara för stor som bandymålvakt/fotbollsmålvakt. Amerikansk fotboll passade därför perfekt.

Jag har lagt ner mycket tid på att bara förstå sporten men även på gymmet.
Det har gjort mig större, snabbare och explosivare men har också fokuserat på att förbättra min teknik, pluggat ”counter moves” och blivit en smartare spelare rent allmänt. Tidigare har jag levt mycket på min snabbhet då jag har varit en något lättare defensiv linjespelare. Inför den här säsongen har jag fått upp från 94 kg till 115 och jag känner mig fortfarande snabbare och mer explosiv.

Jon Zimmermann

Målsättningen för kommande säsong är tydlig.

Komma med i landslaget och vinna SM-guld. Sen vill jag bara lyckas inom sporten rent allmänt – bli en bättre spelare och person för varje dag och träning. Aldrig sluta lära mig nya saker.

Jon Zimmermann

Foto: Jonas Domfors