Fyrtornet Trevor Vasey ny QB för Black Knights

Från att ha slagit rekord i Saint Raphael Academy high school till en brokig collegekarriär och efterföljande Europaäventyr är quarterbacken Trevor Vasey nu klar för Örebro Black Knights den kommande säsongen. I college blev han utsedd till Årets offensiva spelare på Dean college vilket gav honom ett komplett idrottsstipendium för spel på Elon university, en skola han dock lämnade efter att hela coachingstaben fått gå. Efter en skada som starter på Assumption College avslutade han sin college-karriär på Worcester State med att slå skolrekord för passningsyards, passningsprocent och quarterback rating på en säsong.

De senaste två säsongerna har Vasey spelat fotboll i Europa – först i finska Porvoon Butchers där han slutade 2a i ligan för totalt antal yards, och sen i tyska GFL med Cologne Crocodiles och Düsseldorf Panthers – som receiver.

På 7 matcher i Crocodiles gjorde jag 8 TDs som receiver. I Panthers sprang jag för 1500 yards och gjorde 13 TDs. Vad ska man säga? Jag är en 1,98 m lång och 100 kg tung grabb som kan kasta bollen en mil och springer 40 yards på 4 sekunder, 6 tiondelar. Skulle jag jämföra min spelstil med någon NFL-quarterback skulle det bli Buffalo Bills Josh Allen.

Trevor Vasey, quarterback

Head coach Sam Eistenstadt har studerat Trevor noggrant och är övertygad om att man har hittat rätt person att leda laget till framgångar under 2021 års säsong.

Jag är exalterad över att få hit Trevor som vår quarterback. Jag älskade hans highlights som visar prov på en sann fotbollsspelare med en otrolig armstyrka och precision. Utöver att han med sina 2 meter och kastarm ser ut och kastar som en trebuchet är han exceptionellt rörlig. Jag tror han kommer vara en attraktion i årets Superserie.

HC Sam Eisenstadt

Som person är Trevor utåtriktad och mån om att sprida bra energi omkring sig. Han är hungrig, motiverad och mån om att pusha sina medspelare till att bli den absolut bästa spelare de kan tänkas bli. Han har tidigare varit i Sverige en dag under sin säsong i finska ligan.

Jag gillade Sverige väldigt mycket när jag besökte landet under min tid i finska ligan. Örebro som stad och förening känns väldigt familjär och jag är riktigt motiverad att komma till staden och få börja jobba med mina medspelare!

Trevor Vasey