Coachstaben 2021 komplett med återkomst av en gammal bekant

Det är med stor glädje Sportgruppen Herr kan meddela att Aaron Fiddler åter kommer spankulera längs sidlinjen på Berhn arena.

Aaron kommer axla rollen som offensiv koordinator under säsongen 2021 och därmed vara Sam Eisenstadts högra hand på träningar och match.

We are very excited to have Aaron as our OC for the 2021 season. He is a great addition because he has coached the Black Knights in years prior. He has strong relations with members of the team and has valuable experience coaching in Superserien.

HC Sam Eisenstadt, Örebro Black Knights

Aaron är som sagt inget nytt namn i Örebro Black Knights. Under tre år, mellan 2016 – 2018, var han huvudtränare för herrarnas elitlag. Han representerade också Sveriges färger internationellt som tränare för olika landslag, med bl. a. ett EM-guld 2017, som offensiv koordinator, med juniorlandslaget som resultat.

Sedan han lämnade Örebro har han jobbat som lärare i Charleston, West Virginia. Han har inte hållit sig borta från fotbollen utan coachade runningbacks och linebackers för South Charleston High School i 2019. Jobben som lärare är det som öppnar för en återkomst till Sverige och Örebro.

As a teacher with my summers free, I see it as an opportunity to have some great competition in my life, and also an opportunity to be around and interact with people that I really value in my life.

OC Aaron Fiddler, Örebro Black Knights

Det är inte enbart glädjen över att komma tillbaka till staden med Sveriges vackraste slott och gamla vänner som gör Aaron exalterad inför den här möjligheten. Att få jobba tillsammans med en ung, engagerad och framåtstormande huvudtränare har också sin del i det.

In the short time that I’ve gotten to know Sam I am really excited about him. I thought he was a great hire for the Black Knights because of his personality and love of the game. I look forward to being as supportive as humanly possible of him so that he can have success as our Head Coach and we can have success as a team.

OC Aaron Fiddler, Örebro Black Knights

Planen är att han kommer till Sverige när skolan i USA tar sommarlov i maj, men det öppnas också för att han kommer delta i ett träningsläger tidigare på våren för att installera anfallet. Att han är en gammal bekant gör ett sådant upplägg möjligt.

Vi är mycket nöjda med att Aaron kommer tillbaka och tar på sig ansvaret för anfallet. Han var mycket omtyckt i hela organisationen de tre åren han var här. Spelarna och de assisterande tränarnas kunskap om hur han vill spela anfallsfotboll gör att hans senare ankomst kommer gå smärtfritt.

Johan Sjögren, Sportgruppen Herr

Aaron nämner också spelarnas erfarenhet med hans anfallsfilosofi som en viktig grund för hans höga förväntningar inför säsongen.

I expect us to play very sound football, and to limit penalties and silly mistakes. There are guys who have had experience in this system whether it was with the youth team a few years ago, or in Superserien, and build on the great experience the young guys got last year. I’m also excited to work to create a really exciting brand of offensive football.

OC Aaron Fiddler, Örebro Black Knights

Med den sista pusselbiten i tränarstaben på plats är planeringen inför säsongen – som förväntas starta i maj 2021 – i full gång.

Foto: Andreas Lundgren