Samuel Eisenstadt ny HC för Herr Elit

I fjol skulle han vara defensiv koordinator för Black Knights Herr Elit, men en global pandemi tvingade honom att återvända till USA innan säsongen hann börja. Nu står det klart att Sam Eisenstadt återvänder till Örebro till säsongen 2021 – då som Head Coach.

Hela mitt liv har jag drömt om att få jobba som Head Coach. Jag känner mig otroligt tacksam att Black Knights ger mig den möjligheten – jag kunde inte önska mig en bättre situation.

Sam Eisenstadt, HC

Som de flesta vet vid det här laget spelade Sam collegefotboll för Elon University i North Carolina, men ådrog sig en så pass allvarlig skada att hans spelarkarriär tog slut redan efter hans andra år på college. Han valde då att stanna kvar på skolan som assisterande tränare för lagets passförsvarare vilket blev starten på hans tränarkarriär. Efter avslutad skolgång på Elon University flyttade Sam vidare till västkusten för jobbet som defensiv quality control i UC Davis Aggies samt assisterande LB coach. UC Davis spelar i den näst högsta collegeligan i USA (Div I FCS) och coachas av tidigare Carlstad Crusaders tränaren Dan Hawkins. Sportgruppen för Herr Elits är nöjda med att få in bra energi och kontinuitet i coachgruppen för framtiden.

Vi är glada att Sam kommer tillbaka till oss. Han är mycket omtyckt av spelargruppen och det är omöjligt att inte bli smittad av hans positiva energi. Det är en egenskap vi värdesätter högt hos en Head Coach. 

Sam la grunden till vårat framgångsrika försvar under våren 2020. Kontinuitet är viktigt för en redan välfungerande lagdel och Sam ger oss det inför säsongen 2021. 

Johan Sjögren, Sportgrupp Herr Elit

Sam trivdes väldigt bra i Örebro under sin senaste sejour i klubben och ser fram emot att komma tillbaka och jobba vidare med en för honom välkänd grupp spelare.

Vi har ett lag fyllt av talang med ett gäng spelare som verkligen bryr sig om varandra. Jag är exalterad över att ha spelare, coacher och styrelsemedlemmar med ett helhjärtat fokus på att nå framgång med Black Knights. Under min korta tid med laget har jag bara enastående saker att säga om min erfarenhet på och av planen. Nu räknar jag bara ner dagarna tills jag är tillbaks med laget! Vi ska ge vårt bästa en dag, en träning och en match i taget. Vi kommer inte begränsa oss själva. Varje dag är en ny chans att nå vår fulla potential.

Sam Eisenstadt

Foto: Jonas Domfors