Preview: Semifinal ÖBK at Carlstad

Årets grundspel handlade endast om placeringar inför slutspelet, då alla lag redan från start var säkrade en plats i en semifinal. Efter sex omgångar står nu äntligen en viktig match för dörren när slutspelet väl drar igång. Örebro Black Knights, som slutade på en tredje plats i serien, tar sig an Carlstad Crusaders på bortaplan på söndag.

Foto Jonas Domfors

Lagen har spelat två matcher mot varandra i grundserien med varsin vinst som resultat. Carlstad vann sin hemmamatch med 14-6, medans Örebro vann sin hemmamatch med 20-13. Sammanlagt är det med andra ord endast ett (!) poäng som skiljer lagen efter inbördes möten.

The last game against Carlstad was a step in the right direction for our young team. But we still made plenty of mistakes in that game.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Sedan sista mötet mellan lagen har båda förstärkt sin trupp med varsin spelare, bägge från Triangle Razorbackas i den Danska ligan. Niko Lester debuterade för Crusaders i lagets sista match och var starkt bidragande i segern mot, tidigare obesegrade, Stockholm. I Örebro hittar vi LB/DE Niko Knoblauch som gjorde sin debut mot Uppsala 86ers.

Foto Jonas Domfors

De är två bra försvar som möter varandra och det gäller att inte slarva bort någon möjlighet att sätta poäng på tavlan. Örebro har till tider haft det jobbigt att göra just det tidigare i år, men det lossnade lite i senaste mötet mellan lagen. Detta är något HC Timothy Speckman också har haft fokus på de sista två veckorna.

I feel that we haven’t quite reached our peak potential yet as a team. We have had two good weeks of preparation leading up to the semi final. We have put in the work, now it’s time to put it all together on the field. I’m looking forward to a hard fought game on Sunday.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Med två så jämna matcher i bagaget mellan lagen kan vi nog hoppas på en spännande match på söndag.


Troliga starters

QB Jake Sisson
RB Mike Gentili
RB Kasper Wedberg
WR Johannes Lindéus
WR Filip Wetterberg
WR Jimmy Palmgren
OL Gustav Rydberg
OL Max Friberg
OL Lukas Maier
OL Johan Ivarsson
OL Oscar Flo Sundqvist

DL Kevin Mellberg
DL Percy Bender
DL Sebastian Nilsson
DL Ali Chakkour
LB Nicolas Knoblauch
LB Filip Jönsson
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Josh Murphy
DB Jonathan Armendariz
DB Jacob Wesslén

Skador

Ute
Sepehr Mohammadi
Hampus Tengman
Martin Jäppinen
Kevin MAlmberg

Tveksam

Trolig