Preview: Black Knights at Uppsala 86ers

Förra veckan bröt Örebro Black Knights en 21 år lång förlustsvit genom att besegra Carlstad Crusaders för första gången sedan 1999.

Matchen var ett fall framåt för Black Knights anfall som har slitit med produktionen och egna misstag. Det var på inget sätt en perfekt match och det finns detaljer att jobba vidare med, men allt i allt var hemmalaget det bästa laget på Behrn Arena.

Vinst till trots. Slutresulatet 20-13 innebär att Black Knights kommer spela sin kommande semifinal på bortaplan mot Crusaders. Helgens möte med Uppsala 86ers har därmed ingen betydning för slutspelet.

Foto Jonas Domfors

Black Knights besegrade Uppsala 86ers med 21-7 på Behrn Arena i lagens första möte för säsongen. QB Jake Sisson var tvungen att kliva av med en axelskada i första halvlek vilket givetvis påverkade Örebros anfall negativt i andra halvlek. Sisson han kasta 2 TDs innan han gick av planen och det såg ut att finnas mer att hämta då Black Knights WRs tappade några passningar. Örebros försvar hade bra kontroll på Uppsalas anfall, som också förlorade sin QB till en skada, och begränsade dem till endast 80 yards för dagen.

Our first game of the year was also our first game against Uppsala. in that game we did some good things on both Offense and Defense. But we sustained an injury to our QB Jake Sisson which put us in a difficult position for more than half of the game.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Uppsala står hittills iår utan seger i Superserien och har endast gjort 27 poäng framåt. Genom säsongen har de inte haft någon bra lösning på vem som skall spela QB och hela sex olika spelare har kastat en passning för 86ers. Senast mot Stockholm axlade Carl Ekberg rollen, upphämtad från farmalaget Arlanda Jets, och lyfte Uppsalas anfall. Ekberg kastade för 182 yards och en TD när han spred bollen till sex olika mottagare. Örebrobekanta Mattias Gauthier tog emot tre passningar för 76 yards och en TD. I Uppsala hittar vi också försvarsjätten Joshua Akena som i tillägg till att spela i försvaret också bidrar till 86ers anfall och special teams.

Foto: Jonas Domfors

Med fem förluster i rad är Uppsala garanterat taggade för att visa att de kan spela bra fotboll och vinna matcher. Uppsala har baserat mycket av sitt anfall på springspel, men om tidigare nämnda, Ekberg spelar QB kan vi nog vänta ett lite mer varierat anfall. Det kommer nog också behövas då Örebro, enligt statistiken, har ligans bästa springförsvar.

We have come a long way since that first game, but so has Uppsala. They played a solid game last week against Stockholm and we expect them to be excited and hungry for a win in this final regular season game. We expect a hard fought game in Uppsala

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Örebro har, som tidigare nämnt, inte mer än äran att spela för. Siktet är ändå inställt mot en vinst och finslipa slutspelsformen.

Our focus for this week is on improving our previous mistakes especially on special teams. And looking at different ways to optimize our use of the talent we have on the roster.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Preliminära starters

QB Jake Sisson
RB Mike Gentili
RB Gustav Skeppner
WR Hjalmar Gertsson
WR Filip Wetterberg
WR Jimmy Palmborg
OL Gustav Rydberg
OL Lukas Maier
OL Max Friberg
OL Oscar Sundqvist
OL Johan Ivarsson

DL Kevin Mellberg
DL Percy Bender
DL Sebastian Nilsson
DL Ali Chakkour
LB Josh Murphy
LB Rasmus Brolin
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Sigurd Håkonsen Grov
DB Jonatan Amedariz
DB Jacob Wesslén

Skador

Ute
Sepehr Mohammadi Knä
Lukas Nyström Knä
Martin Jäppinen Nacke
Kasper Wedberg Axel

Tveksam
Filip Jönsson Knä

Trolig