Breaking: Nikolas Knoblauch anländer från Danmark

För att kunna medverka i kommande slutspel måste en spelare varit med i spelartruppen i minst en av grundspelets matcher. Det är med andro ord i sista sekunden som det blev klart att tysk-italienaren Nikolas Knoblauch ansluter till Black Knights inför matchen mot Uppsala 86ers.

Foto Europlayers

25 år gamla Nikolas har amerikansk fotboll i blodet och är en andra generations fotbollsspelare. Han är en LB/DE och har spelat i Italien, Tyskland och nu senast för Triangle Razorbacks i Danmark. Säsongen i Danmark avslutades nyligen abrupt, pga strängare Covid-regler i landet, vilket gjorde övergången till Örebro möjlig.

Nikolas är alltid där bollen är och han kommer ge vårat försvar en extra spets i slutet av säsongen. Han är också en allsidig spelare som kan bidra i anfallet och special teams. Vi är glada att han kunde ansluta på kort varsel.

Johan Sjögren, Sportgruppen Herr Elit

I Tyskland spelade han tillsammans med Black Knights-spelaren Lukas Maier för Schwäbisch Hall Unicorns. Nikolas kårades till matchens bästa spelare när han avgjorde German Bowl XL i 2018 med en 43 yards lång fumble return TD. Totalt har han medverkat i fyra German Bowl från 2016 till 2019 för Unicorns, med segrar i 2017 och i 2018. Under sin tid i GFL har han registrerat totalt 238 tacklingar, 6 sacks och 30 tacklingar för förlust av yards.

Det är med andra ord ingen dussinspelare och HC Timothy Speckman är mycket nöjd med signeringen.

Niko is a versatile and experienced player. Ha has a lot of passion for this game and wants to help us reach our goals. We are excited to have him with us.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Lukas är inte den enda kända ansiktet i Black Knights för Nikolas. Sedan 2016 representerar han det italienska landslaget och han är därmed också bekant med RB/WR Mike Gentili som anslöt till truppen för två veckor sedan.

Foto Europlayers