Italiensk landslagsman ansluter från Helsinki Roosters

Den italiensk-amerikanska Mike Gentili hämtades in av Helsinki Roosters, i slutet av Vaahteraliiga 2020, för att ersätta skadade Karri Pajarinen på runningbackpositionen. I debuten sprang han ihop 147 yards på 11 försök med 1 TD när Roosters besegrade Wasa Royals i grundspelets näst sista omgång. Nu när det är färdigspelat för Helsinki Roosters i den finska ligan väljer Mike att flytta vidare västerut för att förstärka Örebro Black Knights under sista halvan av Superserien.

Mike är en spelare som kan används på flera positioner i både anfallet, försvaret och i special teams. Han är också en explosiv spelare som motståndarna måste respektera, vilket han bevisade på sin första bollberöring för Helsinki Roosters när han sprang in en 74-yards TD.

Johan Sjögren, Sportgrupp Herr Elit

Mike har sin fotbollsbakrund från USA och har bl.a. spelat Curry College (NCAA Div. III), University of New Hampshire (NCAA Div. I) och avslutade sin collegekarriär med Bridgewater State University (NCAA Div. III), där han under två år sprang ihop 912 yards. Säsongen 2018 och 2019 spelade han för Lazio Ducks i Italien och sprang för 1 087 yards på 14 matcher. Han var också starkt bidragande när det italienska landslaget vann mot både Schweiz och Österrike i kvalificeringsrundan till EM 2020.

Jag växte upp i Boston och började spela football 1997. I High School blev jag utsett till priset ”all-conference” 3 gånger och State Defensive Player of the Year 1 år som linebacker. På collegenivå utsågs jag till All-conference som junior och senior-spelare efter att ha bytt position till runningback.

Mike Gentili

Efter college spenderade Mike 5 år inom försäljning och konsultuppdrag i techbranschen för att återuppta sin fotbollskarriär i slutet av 2017 när han flyttade till Rom för att ansluta till Italiens landslag.

Jag spelade för Lazio Ducks i Rom 2018-2019 och flyttade sen till Schwabisch Hall i Tyskland i November 2019 för att spela med Unicorns under 2020 – samma lag som Örebros offensiva linjeman Lukas Maier spelat i. När GFL-säsongen ställdes in öppnades en dörr i Finland, och nu ser jag fram emot att hjälpa Örebro att slåss om en mästerskapstitel.

Mike Gentili

I italienska landslaget startade han alla matcher förra året och var med om att bärga en skrällseger med 21-14 mot Österrike. På 21 matcher i europa har han skrapat ihop 2596 yards och 25 TDs.

Bilder: Riku Flink (Helsinki Roosters) samt Giulio Busi & Veronika Lercher (Italien).