Preview: Black Knights at Mean Machines

Örebro Black Knights fick en mardrömsstart när de regerande mästarna kom på besök till Behrn Arena. Mean Machines returnerade matchens första avspark hela 81 yards genom Edvin Taborda och endast ett spel senare tar samma Edvin Taborda emot en passning för en TD från QB Morovick. Örebros anfall hade det tufft mot Stockholms försvar genom hela första kvarten, men Black Knights försvar visade genom att tvinga Stockholms anfall till fyra raka ”3 och ut” att matchen var vid liv. Tidigt i andra kvarten reducerade också Örebro Stockholms ledning när Kasper Wedberg springer in en TD några spel efter att Rikard Carlsson tagit en interception. Unga och lovande Rikard Carlsson utsågs också välförtjänt till hemmalagets bästa spelare i matchen. Resten av den andra kvarten blev mörk för hemmalaget. Efter en misslyckad punt tar Stockholm över bollen på Örebros 26-yardslinje och fyra spel senare springer QB Morovick in TD nummer två för gästerna. En interception av QB Sisson på Örebros nästa drive ger Mean Machines bollen på Örebros 23-yardslinje och ett spel senare står Ben von Jagow ensam i Örebros endzone vilket resulterar i ställningen 7-21. Efter ytterligare en misslyckad punt från Örebro får Stockholm möjligheten att sparka in en field goal med fyra sekunder kvar av första halvlek. Halvtidsresultatet skrevs til 7-24, ett resultat som där och då kändes mer som ett resultat av hemmalagets egna dumma misstag än strålande anfallsspel av motståndaren.

”We gave them good starting field position for many of their drives and to their credit they used it well.” – Timothy Speckman HC Örebro Black Knights

Andra halvlek startar på värst tänkbara sätt genom en fumble av Kasper Wedberg på halvlekens första anfallsspel och luften gick ur hemmalaget. Därifrån och ut är det inget snack om vilket lag som dominerar matchen och Stockholm lägger till ytterligare tre TDs innan matchen är över och slutresultatet blir 7-43.

Det är med andra ord ett revanschsuget Black Knights som reser till Stockholm för returmötet. För att vinna mot Mean Machines måste Örebros försvar stoppa Stockholms QB Timothy Morovick, och då inte enbart hans passningar. Morovick leder även Superserien i antal yards på marken. Anfallet måste också ta vara på chanserna som finns och special teams måste ha en bättre match en förra veckan.

”In order to win against Stockholm, or any other team for that matter, we need to take care of the football. Last game we turned the ball over far too often. We also need to do a better job on special teams.” – Timothy Speckman HC Örebro Black Knights

Detta är också något som varit fokus under veckans träningar:

”This week we have worked hard on fixing the details which hurt us in the last game. Working ball security and special teams with more focus. We’ve had a good week of practice. Now it’s time to put it all together and execute on the field” – Timothy Speckman HC Örebro black Knights

Troliga starters

QB Jake Sisson
RB Kasper Wedberg
RB Gustav Skeppner
OL Lukas Maier
OL Johan Ivarsson
OL Erik Törnblom
OL Albin Adolfsson
OL Oscar Sundqvist
WR Filip Wetterberg
WR Jimmy Palmborg
WR Hjalmar Gertsson

DL Sebastian Nilsson
DL Percy Bender
DL Kevin Mellberg
DL Ali Chakkour
LB Filip Jönsson
LB Josh Murphy
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Sigurd Håkonsen Grov
DB Jonathan Armendariz
DB Jacob Wesslén

Skador

Ute

Sepher Mohammadi – knä
Lukas Nyström – knä                                             
Martin Jäppinen – nacke                     
Måns Svärd – knä
Hampus Palm – annat

Tveksam

Trolig

Johannes Lindéus – Ben

Foto: Benjamin Holmquist