Brittisk atlet ansluter – backar upp Sisson som QB

Black Knights elitherrar vann premiären mot Uppsala 86ers på hemmaplan med 21-7 trots att man tvingades spela hela andra halvlek utan amerikanske quarterbacken Jake Sisson. För att säkra upp positionen och även förstärka laget på andra positioner när Sisson är tillbaks har man tagit in quarterback Dammy Agbabiaka från London som skulle spelat i tyska andradivisionen i år – en liga som nyligen likt många andra i Europa ställdes in nyligen.

Dammy började med friidrott och rugby vid 12 års ålder och spelade rugby på hög nivå i Storbritannien.

När jag var 14 år gammal föreslog min pappa att jag skulle testa amerikansk fotboll vilket jag testade på i 5-mannalaget Kent Exiles. Jag spelade på många olika positioner tack vare min atletiska förmåga, men fokuserade på quarterbackpositionen från 16 års ålder och gick på idrottscollege med fokus på amerikansk fotboll vid SGS College i Bristor mellan 2013-2015.

Dammy Agbabiaka

Sen dess har Dammy spelat för Bristol Academy Pride, Northampton University, Leicester Falcons och London Olympians innan han blev värvad av GFL2-laget Solingen Paladins. Under rådande förutsättningar ser han mycket fram emot möjligheten att komma till Örebro och fortsätta sin karriär i Black Knights.

Sverige har ett gott rykte vad gäller att fostra duktiga spelare och locka till sig duktiga importer från andra länder. Det är en tuff marknad för europeiska spelare – speciellt för ickeamerikanska quarterbacks – men jag känner mig hedrad att få möjligheten att få göra det jag drömmer om. En chans jag inte kunde låta gå till spillo.

Dammy Agbabiaka

Timothy Speckman är glad över att ha hittat en bra matchning i en tuff situation för att motverka sårbarhet om QB Sisson skulle skada sig ytterligare under säsongen.

Dammy är en hungrig, talangfull och intelligent spelare. Han har hoppats och förberett sig för en säsong i GFL2 men får nu en ny plattform hos oss för att visa upp sina färdigheter och sin hårda arbetsmoral. Vi känner att han är en perfekt pusselbit i vårt lagbygge och är exalterade och tacksamma för att ha honom med på resan.

Timothy Speckman