Lukas Maier förstärker en redan stark O-line

Black Knights sportgrupp och HC Timothy Speckman har länge fört diskussioner med Lukas Maier om spel i Sverige under säsongen 2020. Nu är 24-åringen från Stuttgart som till vardags arbetar som idrotts- och fysiklärare klar för klubben.

När vi letade spelare för säsongen 2020 rådfrågade jag några av mina kontakter i Tyskland och sattes i kontakt med Lukas genom Cody Pastorino, en av de spelare i Europa jag känt allra längst då vi jobbade tillsammans på Willamette University. Efter hans rekommendation och att ha pratat med Lukas kände jag mig säker på att han skulle bli ett enormt tillskott till vårt lag kommande säsong.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Cody och Lukas spelade tillsammans i Schwäbisch Hall Unicorns, ett av topplagen i tyska ligan GFL. Maier inledde sin spelarkarriär så sent som 2017 i Ällgäu Comets (samma lag som Örebrobekantingarna Josh Murphy, Jonatan Gihl, Danny Wynne och Raleigh Yeldell spelat i). I fjol förlorade Maier och Schwäbisch Hall Unicorns finalen German Bowl och målet var att Lukas skulle hjälpa sitt lag till revansch 2020. När säsongen ställdes in blev det naturligt att fortsätta dialogen med Örebro.

Det spelar ingen roll att jag bytt land och liga – fokuset är fortfarande att vinna guld. Jag hoppas kunna hjälpa oss att göra det genom min atletiska förmåga och förståelse för spelet.

Lukas Maier, Offensiv linjeman

HC Speckman är mycket nöjd med sitt tillskott på offensiva linjen.

Lukas är atletisk och intelligent. Jag ser mycket fram emot att integrera honom i vårt lag och vill rikta ett tack till Cody och Schwäbisch Hall Unicorns för deras hjälpsamhet i den här processen.

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Tråkigare nyheter gällande det offensiva linjen är att vår spanska rekrytering Eduardo Sanchez tvingas åka hem för att undersöka en skada som han ådrog sig under sista träningen inför premiärmatchen mot Uppsala 86ers.

Jättetråkigt för både Eduardo och laget men som läget ser ut nu behöver Eduardo få en ordentlig diagnos av sin skada och ett rehabprogram utifrån den diagnosen. Säsongen är kort och spelarnas hälsa är alltid vår största prio varpå vi bedömer att det här är den bästa lösningen för alla inblandade parter.

Micael Jönsson, Sportgrupp Herr Elit