Sigurd Grov blev blixtklar – debuterade mot Uppsala 86ers

I Superseriepremiären mot Uppsala 86ers fanns ett namn med på Black Knights spelarlista som inte många kände igen. Sigurd Grov, en 21-årig defensiv back från Norge, blev spelklar dagen innan matchen och har redan flyttat till Örebro med hjälp av stöd från vänner, familj och sin f.d klubb. Sin ringa ålder till trots har Grov spelat amerikansk fotboll i 10 år. I år blir första gången som han spelat utomlands.

Jag tycker om att träna. Mycket av mitt liv handlar om det – om att bli bättre på min sport och på det som betyder något för mig. Annars gillar jag att skejta med vänner eller spela sportspel på min Playstation.

Sigurd Grov

När Grov blev kontaktad av Micael Jönsson om möjligheten att spela i Black Knights 2020 behövde han inte tänka två gånger – att få spela utomlands och särskilt i Sverige har länge varit en dröm.

I min norska klubb Eidsvoll har jag mött både Carlstad Crusaders och Stockholm Mean Machines i försäsongsmatcher och den svenska ligan är snabbare och spelarna är starkare. Jag kände ändå att jag kunde spela på den nivån, och erfarenheten att möta det motståndet fick mig att tro på min egen förmåga.

Sigurd Grov

Som defensiv back kommer Grovs snabbhet väl till pass, men lika viktig är hans förmåga att läsa spelet och känna självsäkerhet i sitt positionsspel. Sin storlek till trots är han inte heller rädd för när det smäller.

Mitt mål är alltid att vara mitt allra bästa, eller i vart fall försöka och spela så hårt och fysiskt jag bara kan. Jag hoppas att spel i Örebro kan vara en språngbräda för ännu större ligor, som den tyska eller kanadensiska. I år är dock målet att vinna mästerskapet – alla personliga utmärkelser kommer i andra hand. Jag vill också tillägga att laget har varit extremt välkomnande – allt från spelare till ledning och personal runt omkring matcherna osv. Vill också tacka min familj som hjälper mig att uppfylla den här drömmen för mig!

Sigurd Grov

Highlights:
https://www.hudl.com/v/2Brmqm