GFL-spelaren Eduardo Sanchez förstärker offensiva linjen

Eduardo Sanchez är blott 22 år gammal men har en diger meritlista. Förutom att ha spelat för Valencia Firebats och Murcia Cobras i spanska ligan har han varit över till USA och spelat High School-football, gjort en säsong i serbiska Inđija Indians, franska Catalan Grizzlys och nu senast representerat Ingolstadt Dukes i GFL. Det sistnämnda laget är även det lag årets quarterback Jake Sisson spelade i förra året. Nu är det klart att han kommer spela för Black Knights säsongen 2020.

Förra året spelade jag i två lag – ett franskt lag som vann andradivisionen i Frankrike. Efter finalen fortsatte jag säsongen i Ingolstadt Dukes. Det gick ganska bra, vi blev bayerska mästare. Där lärde jag också känna Jake Sisson.

Eduardo Sanchez
Eduardo Sanchez. Bild: Privat

Planen var att återvända till GFL i år, men p.g.a Covid-19 har ligan ställt in säsongen 2020. Självklart har quarterbacken Jake Sisson varit en viktig bricka i det spelet.

Jake är en av de smartaste spelarna och bästa ledarna jag någonsin träffat på i min karriär. Han kommer överraska många både på och vid sidan av planen. För mig som offensiv linjeman är det väldigt viktigt att ha en bra quarterback som Jake. Han gör det enklare för oss att bli framgångsrika som spelare och som lag.

Eduardo Sanchez
Eduardo Sanchez i mitten. Foto: Privat

Eduardo anländer till Örebro redan på måndag för att börja träna med laget redan på tisdag. Att vi kunnat ta in denna rekrytering är tack vare den kampanj som gjordes för att få tillbaks HC Tim Speckmann till laget. Genom partners under kampanjen har vi fått möjligheten till korttidsboenden för spelare som Eduardo vilket gör det möjligt att plocka in en erfaren spelare av hans kaliber på en oerhört viktig position.

Se Eduardos highlights här:

http://www.hudl.com/v/2BvaZ1