Multiatleten Dylan Reede ansluter från Amsterdam Crusaders

21-årigen från Almere i Nederländerna ansluter till Black Knights för att förstärka en trupp som på senaste tiden fått spetsiga tillskott till en redan talangfull grupp spelare. Den 1.86 m långe och 99 kg tunga spelaren har mest spelat wide receiver, men coach Speckmann ser även att han skulle passa perfekt in som DB och QB i Black Knights spelsystem 2020.

Som spelare – speciellt när jag spelat wide receiver – är mina styrkor min fysiska spelstil. Att blocka hårt och ha säkra händer även om jag tar emot en hård tackling för first down på 3e försöket. När jag var på rekryteringsturné för college jämförde coacherna och scouterna mig med ”possesion receivers” som Adam Thielen, Cooper Kupp, Brandon Zylstra och Tanner Gentry. Jag försöker lära mig mycket av deras spelstil.

Dylan Reede

Reede började sin spelarkarriär 2006 i Lelystad Commanders och vann EM i flagg football för U13 med landslaget. Efter det blev han rekryterad till Amsterdam Crusaders av coach Marcel Denneboom för att spela tacklingsfootball mot tyska U15-lag. Efter en framgångsrik ungdomskarriär i Amsterdam blev han uttagen i landslaget för första gången 2011.

2016 blev jag inbjuden till Boise State Football Camp och blev den första MVPn som var född utanför USA vilket startade en rekryteringskampanj för mig. Tanken var att jag skulle spela på college 2019, och jag fick konkreta erbjudanden från över 15 colleges – allt från Division 3 och NAIA till Purdue University som spelar i Division 1 Big 12. Dessvärre stoppade visumproblem mig från att åka över 2019, varpå jag valde att lyssna på proffserbjudanden från Europa.

Dylan Reede

Efter att lag från Tyskland, Österrike, Polen och Finland visat intresse för Reede valde han i januari 2020 att skriva på för New Yorker Lions – samma klubb som RB Kasper Wedberg skulle spelat i denna säsong om inte den tyska ligan ställt in säsongen. Nu följer han alltså Wedbergs fotspår och väljer spel i Sverige och Örebro istället för i Tyskland.

Jag har alltid älskat Sverige som land. Kulturen och de fantastiska bilarna… Dessutom älskar jag att resa, se nya platser och lära mig nya saker så när Black Knights kom med ett erbjudande behövde jag inte tänka två ggr innan jag tackade ja. Nivån på spelet i Sverige är hög och ligan är jämn. Dessuom ville jag spela och utvecklas i år, så när GFL ställde in säsongen passade Örebro mig perfekt.

Dylan Reede

Reede har höga ambitioner med sin idrottskarriär och skäms inte över att tänka stort och tro på sig själv. Målet är glasklart – han vill till NFL.

Ända sedan jag satte foten på en fotbollsplan 2006 har jag velat spela i NFL. Det är min dröm än idag och det är vad jag lever för att åstadkomma, men även att följa i Geraldo Boldewijns fotspår och bli nästa nederländska spelare i kanadensiska CFL skulle vara stort för mig. Jag är oerhört tävlingsinriktad. Jag gillar även coachning-aspekten av football och har varit tränare för Amsterdams wide receivers sedan 2019. Efter min spelarkarriär är över kanske jag satsar på att bli coach i någon av världens största klubbar.

Dylan Reede

21-åringen kommer uppenbarligen till Örebro med höga ambitioner en vilja att jobba hårt för att nå sina uppsatta mål. Föga förvånande är målsättningen att ta Örebro till ett efterlängtat historiskt mästerskapsguld på herrsidan.

Jag gillar att sätta press på mig själv och även på laget. Min erfarenhet säger mig att det får laget att pressa sig själva till det yttersta och får alla att springa den extra milen som behövs. Jag tycker Black Knights har massvis av talangfulla spelare, en riktigt bra coachingstab och en bra och erfaren organisation runtomkring. Vi har alla verktyg för att slåss om mästerskapstiteln.

Dylan Reede

Foto: Bob De Calonne (Bodeca) och Sandra Ruhe från ”Amsterdam Crusaders Photographers”