Jacob Wesslén återvänder

Jacob Wesslén har spelat i Black Knights sedan barnsben. Inför säsongen 2018 tog studierna på Tekniska högskolan honom till Jönköping där han genomfört två säsonger med ett ungt och ambitiöst lag som satsat mot toppen. I det lagbygget var Wesslén en viktig pjäs med sin rutin från Superserien, något som också gjorde honom till lagkapten. Inför säsongen 2020 kommer vi återigen få äran att se nummer 38 dra på sig riddarrustningen och springa in på Behrn Arena där han hör hemma.

Foto: Marcus Vilson

I Jönköping fick jag chansen att gå från att vara en truppspelare till att ta en ledarroll för både defence och hela laget. Jag fick också chansen att vara med och utveckla hur vi spelade vårt defence, med nya tankesätt och idéer jag har från min egen erfarenhet i Örebro. Allt som allt gav det mig en ny glöd för football och 2018 var en av de roligaste säsongerna jag någonsin spelat. Jag känner också att de här åren har gjort mig till en mycket bättre spelare idag än när jag var i Örebro sist.

Jacob Wesslén, DB
Foto: Marcus Vilson

Sportgrupp Herr Elits Micael Jönsson har varit med i föreningen sedan Wesslén började spela juniorfootball och är mycket nöjd med att ha ”Skåne” som han kallas tillbaks i Örebro.

Det är mycket glädjande att Jacob väljer att återvända till Black Knights efter sin sejour i Jönköping. ”Skåne” är en riddare sedan barnsben som med framgång spelat i Superserien med oss tidigare. Han har ett stort hjärta för klubben och för idrotten och kommer bidra till ett redan mycket talangfull defensiv uppställning. En perfekt rekrytering och med stor betydelse för klubben på kort och lång sikt – både på men också utanför planen. 

Micael Jönsson, Sportgrupp Herr Elit
Foto: Pelle Haglund

Micael beskriver Wesslén som en lojal och välskolad försvarsspelare, något som han själv håller med om.

Jag ser att min största styrka är min spelförståelse och noggrannhet – att veta vad som händer runt omkring mig på planen och vad som behöver göras. Jag har alltid varit tvungen att kompensera för att jag inte har varit den starkaste eller mest fysiska på planen, därför har det varit oerhört viktigt för mig att förbereda mig och göra mitt jobb rätt. Minimera misstag.

Jacob Wesslén

Wessléns senaste klubb Jönköping Spartans har på kort tid tagit stora kliv som förening och etablerat sig i svensk amerikansk fotboll på såväl dam-, herr- och juniorsidan.

Jönköping Spartans har satt ett fotavtryck i footballssverige. För att vara en så pass ung förening har de tagit stora kliv snabbt och har potentialen att bli en stor förening i framtiden. Finns mycket talang i alla lag i föreningen och jag tror vi kommer få se Jönköping konkurrera bland toppklubbarna inom en snar framtid.

Jacob Wesslén
Foto: Jan Rönnlund

Slutligen ser Wesslén fram emot att återigen ta emot hemmapublikens jubel på Behrn Arena.

Jag har vant mig med mycket färre åskådare på matcherna de senaste två åren men när jag väl står där igen på matchdag kommer nog allting komma tillbaka. Det är en väldigt häftig känsla att höra storpublikens jubel på matchdag!