Damian Pulgar lägger pensioneringen på is – väljer Black Knights

Tanken var att Damian Pulgar skulle lägga skorna på hyllan inför 2020. Nu står det istället klart att Västeråskillen kommer fortsätta spela i Black Knights som han tillhörde under U19-säsongen ifjol.

När jag flyttade hit för studierna så hade jag inga tankar på att spela för Black Knights. Känner dock Västeråsarna och tränarna i laget sen innan och till slut valde jag att testa på ett par träningar. Det började klia lite i skinnet direkt. Har man hållit på med en sport så pass länge som jag gjort blir det svårt att hålla sig borta.

Damian Pulgar

Damian har flyttat till Örebro på heltid för att plugga på juristprogrammet och trivs bra i staden.

Jag gillar Örebro, trivs bra i staden. Studerar på universitetet så har lärt känna en del örebroare och utelivet en hel del. Jag har även börjat följa Örebro hockey och går på matcher på Behrn. Jag försöker engagera mig och lära mig känna staden bättre helt enkelt.

Damian Pulgar

21-årige Damian har spelat fotboll sen han var 12 år gammal utan uppehåll. Enligt honom själv ligger hans styrka i sin spelförståelse och förmåga att kunna kommunicera på plan. DB-coach Johan Lindahl, som även coachade Damian under U19-säsongen i fjol, är glad att han kommit på andra tankar.

Damian är känd för några av oss i klubben då han spelade en säsong för vårat U19-lag i fjol. Där visade han prov på sin talang, men även på sin inställning till fotbollen. En hårt arbetande och mentalt tuff spelare som har förmågan att bidra på flertalet positioner (DB, WR, RB) och är redo att hjälpa laget på alla sätt han kan. Det är jättekul att få ha Damian även i Elitlaget där han kan fortsätta utvecklas och bidra till klubben rent sportsligt, men även utanför planen och på träningar. Det här är en spelare som leder genom exempel.

Johan Lindahl, DB-coach

Beslutet att fortsätta spela är fortfarande relativt färskt för Damian, och han har därför inte satt upp några målsättningar för året ännu.

Eftersom jag inte hade tankar på att spela fotboll så kommer jag hit väldigt ödmjuk. Jag vill ha kul och göra laget bättre. I vilken roll jag gör det bäst lämnar jag till coacherna att avgöra.

Damian Pulgar

Ålder: 21
Längd: 169 cm
Vikt: 72 kg